Beste kredittkort

Vurderer du å gå til anskaffelse av kredittkort, men vet ikke helt hvor du skal begynne å lete for å få oversikt? Da er du absolutt ikke alene! I denne artikkelen ønsker vi å hjelpe deg med å få litt bedre kunnskaper om hvilke fem kredittkort som er de beste for øyeblikket, og dermed hvilket kredittkort som kanskje passer best for akkurat deg. Når man sammenligner ulike kredittkort, er det mange faktorer man må ta høyde for. Det første du som kunde bør ha i bakhodet, er å finne et kredittkort med lav effektiv rente. Det er nemlig denne renten som forteller deg hva det faktisk koster deg å bruke kredittkortet, inkludert nominell rente, avgifter og gebyrer. Et kredittkort kan for eksempel ha en lav nominell rente, men likevel en høy effektiv rente, for eksempel hvis du må betale gebyrer i forbindelse med bruk, etablering eller årsavgift.

Er de billigste kredittkortene dermed alltid de beste?

Da Norsk Familieøkonomi (NK) testet kredittkort i 2016, var det Skandiabankens kredittkort som ble kåret til billigst i bruk. Til tross for at dette kredittkortet har et årsgebyr på 50 kroner, er den effektive renten fortsatt veldig mye lavere enn mange av de andre aktørene på markedet som ikke har årsgebyr. Santander Red Visa og Landkreditt Visa kom også langt opp på NKs liste over billige kredittkort. Begge kredittkortene er uten årsgebyr og har en lav nominell rente på henholdsvis 14,89 og 15,50 prosent. Det må likevel understrekes at NK utelukkende har sett på hva kredittkortet koster å ha og bruke, og ikke på de ulike fordelene som mange av kredittkortene kommer med, som bonusprogram eller rabatter i nettbutikker, bensinstasjoner, restauranter osv. Grunnen til dette er ifølge NK fordi man bare kan måle om disse fordelsprogrammene lønner seg ut fra individuelt bruk. Hvis du har et høyt forbruk av bensin, er det klart at det kanskje vil lønne seg for deg å velge et kredittkort med et fordelsprogram for drivstoff, selv om dette kortet er litt dyrere i bruk.

Sammenlign kredittkort hos oss i dag

 

De fem beste kredittkortene i 2017

På Nettavisens oppdaterte liste over de beste kredittkortene i 2017 kaprer Bank Norwegian Visa, 365Direkte Mastercard, Komplett Bank Mastercard, Credis Flex Pluss Visa og Santander Red Visa de fem øverste plasseringene. Denne listen tar utgangspunkt i flere faktorer, både effektiv rente og ulike fordeler som bonusordninger og rabatter i butikker.

Vinneren Bank Norwegian Visa har en effektiv rente på 23,10 prosent ut fra et standard kreditteksempel på kr. 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Denne effektive renten er langt fra den laveste på markedet, jf. Skandiabankens kredittkort ovenfor. Kortet har likevel veldig mange andre fordeler, som bonusprogram, cashback, reiseforsikring, høy kredittramme og rabatter. Nummer to, 365Direkte Mastercard, har en høyere effektiv rente enn vinneren, men til gjengjeld har den en høy cashback-prosent på drivstoff, klær og sko, som er ting mange av oss bruker mye penger på i utgangspunktet.

Komplett Bank Mastercard har lavere effektiv rente enn 365Direkte Mastercard og tilbyr faktisk 1 prosent bonus på alle kjøp (hele 2 prosent på netthandel). Credis Flex Pluss Visa har en utrolig lav effektiv rente – bare 10,44 prosent basert på et kreditteksempel på 10 000 kroner nedbetalt over 12 måneder – samt høy kredittramme. Til gjengjeld er ikke kortet knyttet opp mot et fordelsprogram eller noen form for rabattordning. Dette kortet vil dermed passe best for deg som har et lavere forbruk, og som ønsker billigst mulig kreditt de gangene det dukker opp noe uforutsett. Santander Red Visa, også på NKs liste fra i fjor, er nummer fem i Nettavisens kåring med en ganske lav effektiv rente på 17,12 prosent. Kortet har også høy kredittgrense og rabattordninger i butikker og restauranter.

Leave a Comment