Billigste kredittkort med fordeler i 2023

Her kan du finne billigste kredittkort med lavest effektiv rente, og i tillegg har vi vurdert forskjellige kort ut i fra fordeler og priser.

kreditkort

Vi skal først og fremst se på kredittkortene som har den laveste effektive renten i Norge. Her har vi laget en tabell over de billigste kredittkortene per dags dato. I tillegg har vi sammenlignet de billigste kortene i flere forskjellige kategorier, slik at det blir enklere for deg å velge riktig kort med rabatter, reiseforsikringer og bonuser.

Her er de 3 billigste kredittkortene i Norge med lavest effektive rente

 Santander Red Instapay Mastercardre:member Gold
Årsavgift0 kr0 kr0 kr
Handelsgebyr0 kr0 kr0 kr
FakturagebyreFaktaura 0,-eFaktaura 0,-eFaktaura 0,-
Effektiv rente17,1 %18,13 %18,4 %
santander red kredittkort

Etter at vi har sammenlignet over 55 forskjellige kredittkort i Norge, er det Santander Red som gir markedets laveste effektive rente for tiden på 17,1 prosent. I tillegg er det ingen årsgebyrer eller gebyrer på varekjøp i Norge eller i utlandet.

Når det er snakk om billigste kredittkort, tenker folk flest på den effektive renten på kortet. Men kredittkort er generelt mye dyrere enn å ta opp et lite forbrukslån dersom du trenger en lang betalingsutsettelse. Derfor har vi også sammenlignet de billigste kredittkortene som du kan faktisk tjene penger på å eie, så lenge du betaler regningene i tide.

Et av de mest populære kategoriene er drivstoffrabatter. Mange i dag kan spare flere tusen kroner i året på å velge det riktige kortet.

Her er de 6 billigste kredittkort med bensinrabatt

 Flexi Visa365Privat MastercardIkano Bank MastercardCircle K MastercardDNB MastercardNAF Xtra Visa
Årsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr0 kr0 kr
Rabatt på faste bensinstasjoner80 øre/liter (Alle)100 øre/liter (Esso)40 øre/liter (Shell)

40 øre/liter (Cirke K)

48 øre/liter (Alle)60 øre/liter
Rabatt på øvrige stasjoner80 øre/liter40 øre/literIngen0,5%48 øre/liter (Alle)60 øre/liter
Begrenset rabatt per år2000 kroner2000 kroner5000 kroner3000 kroner750 kroner1500 kroner
Bonus øvrige kjøp4 %2 % 1 %0,5 %3 %1 %
flexi visa

Her har vi altså ikke sammenlignet effektiv rente, men heller betingelsene for drivstoffrabatten. Flexi Visa fra Santander blir det billigste kredittkortet med drivstoffrabatt, med hele 4 % rabatt på alle stasjoner i Norge. 365 Direkte kommer på en andreplass med 3,65 % rabatt på Esso, men dette kortet gir kun 2 % på øvrige stasjoner.

Merk deg også at det er stor forskjell på hvor mye kortene gir i rabatt per år. Flexi Visa og 365Direkte gir opptil 2000 kroner i rabatt, mens DNB gir kun 750 kroner i året. Kortet med den høyeste grensen er Ikano Bank på 5000 kroner, så er du en Shell kunde kan dette kortet være kjekt å eie.

Billigste kortet på reise inkludert forsikring

Det er mange kredittkort i dag som inkluderer reiseforsikring når du betaler reisekostnadene med kortet. I tillegg er det mange som tilbyr gebyrfrie uttak og handel mens du er på reise. Men faktisk finnes det kredittkort som har begge deler, og i tillegg ekstra rabatter på reiser. Her er de beste kortene som vi kan anbefale med reiseforsikring og andre fordeler.

 Santander Gebyrfri VisaRemember BlackTF MaterCardBank NorwegianKomplett MasterCard
Årsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr0 kr
ReiseforsikringInkludertInkludertInkludert

Inkludert

Inkludert
Rabatter

Opptil 25 % på hotell

Opptil 20 % på hotell

Opptil 30 % på hotell

1 til 10 % bonus1 til 4 % rabatt
Minibankuttak0,-0,-0,-0,-0,-
Handel0,-0,-0,-0,-0,-
Valutapåslag1,75 %1,75 %1,75 %1,75 %1,75 %
santander consumer bank gebyrfri kredittkort

Det er Santander Gebyrfri Visa som er det billigste kortet som inkluderer reiseforsikring og har ingen gebyrer når du handler i utlandet. Årsaken er at de har et mye større utvalg av reisebyrå å velge mellom enn de øvrige, ikke bare overnattingssteder i Norge. Du kan for eksempel booke reise gjennom Booking.com, Hotels.com og Expedia.no med faste rabatter.

Selvfølgelig er TF Bank MasterCard en stor fordel når du reise innenlands i Norge. De gir opptil 30 % rabatt på hotellovernattinger og spa over hele landet. Men om du skal velge et kort med et større utvalg av reisebyrå og reisemål, er det nok Santander Gebyrfri eller re:member som har et veldig godt tilbud her.

Santander kommer billigst ut på vår test i 2023

Med tanke på hvor lite gebyrer det er på kortene og det enorme fordelsprogrammet som Santander tilbyr, er det veldig få andre kortutstedere som kan matche tilbudet de har. Med over 200 nettbutikker og bookingtjenester på nett som du kan spare penger på ved å ha et Santander kort, er det ikke rart at denne aktøren dominerer markedet for kredittkort i Norge.

 • Santander Red – Kortet med lavest effektiv rente og 50 dager rentefri kreditt
 • Santander Flexi Visa – Billigste kredittkort med drivstoffrabatt
 • Santander Gebyrfri Visa – Beste reiseforsikringskort med rabatter på hotell og flyreiser

Men klart, det billigste kortet er det som er best egnet for ditt eget forbruk. Enten du handler mye møbler, elektronikk eller andre tjenester på nett, kan det gjerne være andre kort som blir billigere for deg å eie. Men ut i fra generelle ønsker fra norske forbrukere, er dette tre kort som dekker stort sett de mest vanlige behovene til folk.

Sammenlign alle våre kredittkort her

Loading...
TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
 • Kåret til beste kredittkort 2023
 • Fordeler og forsikringsytelser på reise

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:26,69 %
SØK NÅpå TF Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:43 dager
Bonus:Nei
Morrow Bank kredittkort
Morrow Bank kredittkort
 • Hver gang du bruker kortet ditt får du bonuspoeng
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 28,77%, 12 000 kr o/12 mnd Total pris på 13 726 kr.

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:28,77 %
SØK NÅpå Lendos nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:50 dager
Bonus:Ja

Spørsmål og svar angånde billigste kredittkort

Hva er det billigste kredittkortet i Norge?

Ut i fra vår test av 55 forskjellige kredittkort er det Santander Red som kommer best ut på effektiv rente. I tillegg tilbyr kortet 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Er det billigere å handle med kredittkort?

Det finnes flere handelsfordeler, men det viktigste er at du velger det kortet som gir deg rabatter på det du handler mest. Om du for eksempel reise mye kan du se etter et kredittkort som ikke har tar gebyrer på handel eller uttak i utlandet.

Kan jeg spare penger på å eie et kredittkort?

Det er faktisk mulig å spare penger på kredittkort så lenge du benytter deg av det i det daglige når d handler. For eksempel finnes det flere kort som kan gi rabatter på dagligvarer og drivstoff.

Hvordan vurderer dere de billigste kredittkortene?

Først og fremst ut i fra kostnader på kortene, og deretter ut i fra hvor allsidige fordeler kortet har. Jo mer du kan spare penger på, jo billigere blir det å bruke kortet.

Hvorfor er det andre kredittkort som kommer best ut hos dere enn andre nettsteder?

Forskjellige nettsteder vurderer kort på forskjellige grunnlag. I tillegg finnes det over 255 kredittkort på markedet, så det kan være at andre sider har testet andre kort enn det vi har. I tillegg fokuserer vi på å sammenligne fordelene på kortene, og hvor mye gjennomsnittlig du kan spare p å bruke dem i hverdagen.