Choice kredittkort

Choice Mastercard, eller Nordic Choice Club Mastercard som er dets fulle navn, er et kredittkort myntet på deg som overnatter mye på hotell, og som er medlem av fordelsprogrammet Nordic Choice Club. Når du betaler med et Choice Mastercard i vanlige butikker, får du poeng for alt du handler – nærmere bestemt 10 bonuspoeng per 100 kroner, og som en real velkomstbonus får du hele 3 000 poeng ved ditt første kjøp. Poengene du samler opp gjennom denne bonusordningen, må benyttes innenfor Choice-kjeden, det vil si til hotellopphold eller betaling av leiebil fra leiebilselskap som samarbeider med Choice. Etter hvert som antall overnattinger du har hatt på hotell stiger, får du også tilgang til flere fordeler gjennom et oppgradert medlemskap.

Når du bestiller et Choice Mastercard, starter du nemlig med SILVER-medlemskap, som har en årsavgift på 200 kroner, men det første året betaler du ingenting. GOLD- og PLATINUM-medlemmer betaler derimot ingen årsavgift, og dette er medlemskap man kan fortjene gjennom såkalte kvalifiserte netter på hotellene i Choice-kjeden. For å få tilgang til GOLD må du ha 30 overnattinger bak deg, og for å oppgraderes til PLATINUM-kort er det 60 netter som gjelder.

Priser og vilkår med Choice kredittkort

Choice Mastercard har en nominell rente på 19,8 prosent. Et priseksempel på effektiv rente vil da være mellom 22,96 og 26,20 prosent (sistnevnte hvis årsavgiften er 200 kroner) ved kreditt på kr. 15 000 med en nedbetaling over 12 måneder. Det innebærer en kredittkostnad fra kr. 1 688 til kr. 1 888.

Når du handler med et Choice Kredittkort i Norge, betaler du ingen gebyrer, men valutapåslaget for betaling i utlandet er på 2 prosent. Ved uttak i minibank påløper et gebyr på 4 prosent av beløpet, minimum 40 kroner. Med Choice Mastercard får du inntil 50 dager rentefri kreditt, og du velger selv om du ønsker å betale hele beløpet på én gang, eller om du vil nedbetale gjelden over lengre tid. Det lureste er å registrere deg for eFaktura slik at du unngår ekstra kostnader som påløper når faktura sendes per post. Siden Nordic Choice Club har tatt høyde for at den personlige økonomien kan se ulik ut hver måned, kan du også søke om betalingsfrie måneder og derfor skreddersy en tilbakebetaling som passer som hånd i hanske for akkurat deg. Det er også muligheter for å øke kredittrammen på kortet etter hvert, og mer informasjon om dette finner du når du logger deg inn på Mitt Nordic Choice Club MasterCard.

Ekstra trygghet gjennom reiseforsikringen knyttet til Choice Kredittkort

Reiseforsikringen som du får når du betaler minimum halvparten av reisekostnadene dine med ditt Choice Kredittkort, gir deg en ekstra trygghet når du er på reise. Man vet aldri når ulykken inntreffer, eller når man er så uheldig å miste kofferten eller bli frastjålet håndvesken. Reise-, ulykkes- og avbestillingsforsikringen gjennom Choice Mastercard gjelder ikke bare for deg som er kortinnehaver, men også for ektefelle eller partner og barn under 21 år som er bosatt hjemme, enten de reiser sammen med kortinnehaver eller ikke. Reiser du uten familien, men sammen med andre, dekkes også inntil tre medreisende personer av forsikringen. Nordic Choice Club anbefaler sine kunder å betale i lokal valuta når du er i utlandet, fordi disse butikkene ofte har en høyere valutakurs enn det som fordelsprogrammet Choice følger. Dermed unngår du unødvendige utgifter når du er på reise utenlands.

Tjen bonuspoeng og bruk disse på deilige hotellovernattinger i Choice-kjeden

Å bo på hotell i ny og ne er en deilig luksus, og ved at du benytter deg av Choice Mastercard når du handler dine daglige varer, kan du før du vet ordet av det ha opparbeidet deg nok poeng til å betale for en natt på et Choice-hotell. Når du har tjent opp 7 500 bonuspoeng, kan du begynne å bruke disse poengene til å betale hotellovernattinger, ettersom dette er minsteprisen på en natt på et hotell i Choice-kjeden. Når du betaler hotelloppholdet ditt med Choice Mastercard, får du 1 bonuspoeng per betalte krone eller 10 poeng per euro. Hvis du bor på et Choice-hotell utenfor Norden og Baltikum, tjener du hele 750 bonuspoeng per natt. 10 netter av denne typen gjør at du har spart opp nok poeng for en gratis overnatting ved et Choice-hotell (husk at prisene varierer, og at en natt på et Choice-hotell kan koste opptil 40 000 bonuspoeng). Du får også bonuspoeng når du bestiller abonnement på utvalgte aviser, eksempelvis Dagens Næringsliv og Aftenposten.

Andre kredittkort vi sammenligner