Hva er kredittkort?

Et kredittkort er det motsatte av et debetkort. Hvis du kjøper en vare med et debetkort, trekkes pengene umiddelbart fra konto. Det vil si at hvis du ikke har penger på konto, kan ikke denne transaksjonen gjennomføres.

Ved betaling med et kredittkort derimot får du en regning i etterkant. Det vil si at du låner penger av banken. Et kredittkort kan komme i form av et VISA-kort eller et MasterCard.

Mens det i Norge finnes VISA-kort som både er debet- og kredittkort, er et MasterCard utelukkende et kredittkort.

Det finnes mange banker og kredittkortselskaper som tilbyr kredittkort, og disse vil ha forskjellige priser og tilleggsytelser.

Sammenlign kredittkort hos oss i dag

Hvilket er det beste kredittkortet for meg?

Å velge hvilket kredittkort man skal gå for er ikke enkelt. Det finnes utrolig mange ulike kredittkort på markedet, og mange av dem har tilsynelatende like fordeler.

Det er lurt å starte med å spørre seg selv om hva man skal bruke kredittkortet til. Betale reiser? Da er nok et kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring det beste alternativet.

Ønsker du å bruke kredittkortet på ferie i utlandet? Da burde du velge et kredittkort som har gebyrfrie uttak og varekjøp også utenfor Norge.

Du kan også betale regninger med kredittkort, dette gjøres på samme måte som du gjør det med ditt vanlige betalingskort i nettbanken.

Leave a Comment