Kredittkort med reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Finn beste kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring, og hvilke vilkår og dekninger som gjelder når du bruker forsikringen.

kreditkort
Loading...
re:member black
re:member black
 • Inntil 20% Cashback
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 30,33 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:30,33 %
SØK NÅpå re:members nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:35 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:100 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Rabatter via re:member reward
Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Tjen CashPoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:24,4 %
SØK NÅpå Norwegians nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:100 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Tjen CashPoints på kjøp
Morrow Bank
Morrow Bank
 • Hver gang du bruker kortet ditt får du bonuspoeng
 • Forsikringer for reise- og avbestilling, ID-tyveri, og kjøp.

Eff. rente 28,77%, 12 000 kr o/12 mnd Total pris på 13 726 kr.

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:28,77 %
SØK NÅpå Morrow Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:Intill 50 dager
Bonus:Ja
TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
 • Opptil 30 % rabatt på handel
 • Fordeler og forsikringsytelser på reise

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:26,69 %
SØK NÅpå TF Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:Intill 43 dager
Bonus:Nei

At et kredittkort inneholder reiseforsikring, har i dag blitt mer regelen enn unntaket. 

De aller fleste seriøse kredittkortutstedere og banker tilbyr reise- og avbestillingsforsikring som en fordel i kredittkortene de markedsfører. Et av de vanligste vilkårene for at reiseforsikringen skal tre i kraft, er at minst 50 prosent av reisekostnadene har blitt betalt med kredittkortet. 

Hva dekker kredittkort med reiseforsikring?

Den viktigste dekningen på reiseforsikringer er at du får betalt medisinske utgifter om du blir syk på turen, eller havner i en ulykke. Det kan bli svært kostbart å havne på et sykehus i utlandet, så du bør aldri reise uten!

Du kan også få dekket andre kostnader i forbindelse med reisen om du ikke er i stand til å fullføre ferieturen. Som oftest dekker forsikringen også kostnader på fly-,buss-, båt- eller togreise, eller drivstoffkostnader hvis du bruker egen bil, og få dekket kostnader på hotell du har booket om dere blir syk og må reise hjem. Disse betingelsene ser ut til å være standard hos de fleste kortutstedere. 

De detaljerte vilkårene for reise- og avbestillingsforsikring varierer likevel fra bank til bank. Derfor er det veldig lurt å sette seg godt inn i vilkårene for reiseforsikringen hvis du er ute etter å finne kredittkortet med beste reiseforsikring. Det er likevel enkelte betingelser som går igjen hos de ulike bankene og kredittkortselskapene.

Her er en tabell over de mest kjente kredittkortene som har reiseforsikring inkludert i 2022.

 Bank NorwegianTF Bank MastercardRe:member GoldSantander GebyrfriMottyMorrow Bank Mastercard
Årsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr0 kr0 kr
Antall reisedøgn90 dager70 dager90 dager

90 dager

90 dager90 dager
AvbestillingsforsikringJaJaJaJaJaJa
LeiebilforsikringKjøpes i tilleggJaNei JaNeiJa
Reisegods45 000 kronerUbegrenset40 000 kroner40 000 kroner40 000 kronerUbegrenset

Vanlige vilkår for kredittkort reiseforsikring

Selv om bankene opererer med forskjellige dekninger på reiseforsikringen, er det flere ting som går igjen, og er fast bestemt på grunn av forsikringsavtaleloven i Norge: 

 • Folkeregistrert i Norge – Først og fremst gjelder reiseforsikringen bare hvis du har norsk statsborgerskap og har en folkeregistrert adresse i landet. 
 • Avreise fra Norge– Reisen må også ha sin begynnelse og slutt her, men legg merke til at enkelte kredittkortselskaper har Norden som utgangspunkt. 
 • Familie på samme adresse – Som oftest er reiseforsikringen gyldig for kortinnehaver og dennes samboer eller ektefelle og hjemmeboende barn under 21 år. Det vil si at disse må være registrert på samme adresse i Folkeregisteret som kortholder. 

Vanligvis vil denne forsikringen være gyldig for husstanden selv om kortinnehaver ikke er med på reisen, så lenge reisekostnadene er betalt med kredittkortet. Men dette kan variere noe mellom de ulike bankene. 

Hvis kortholder er på reise uten familien, men reiser sammen med andre, er det vanlig praksis at inntil tre medreisende dekkes av reiseforsikringen. Er det en større gruppe som reiser sammen, vil de tre yngste i tillegg til kortholder regnes som forsikret. 

 • Begrenset dekningsperiode – De fleste kortbaserte reiseforsikringene opererer med en varighet på inntil 90 dager, stort sett med gyldighet over hele verden. 

Det må igjen understrekes at selv om dette er standard vilkår hos ulike kredittkortselskaper og banker i dag, kan betingelsene og reglene variere veldig bankene imellom. Derfor er det svært viktig at du leser nøye gjennom vilkårene for reiseforsikringen, slik at du vet når og hvor du er dekket, samt hvilken type dekning forsikringen gir.

Avbestillingsforsikring inkludert i reiseforsikring

At kredittkortet inneholder avbestillingsforsikring, innebærer at du får dekket (en viss sum av) reisekostnadene hvis du likevel ikke er i stand til å gjennomføre en planlagt reise. Forutsetningen er at du har betalt minst halvparten av kostnadene med kredittkortet. 

Nøyaktig hvor høy forsikringssummen er varierer fra selskap til selskap. Enkelte har dekninger på flere hundre tusen kroner, mens andre gir deg dekning på rundt 10- 15 000 kroner per person. 

Den enkelte kortutstederen kan ha mer detaljerte vilkår for at avbestillingsforsikringen skal tre i kraft. Disse vilkårene kan gjelde tidspunktet reisen er kjøpt på, og om kost og losji også er betalt etc. En avbestillingsforsikring gir deg ekstra trygghet og hindrer store økonomiske tap hvis du skulle være så uheldig å bli forhindret fra å reise på en planlagt tur.

Vanlige dekninger på kredittkort reiseforsikring

I tillegg til å dekke medisinsk hjelp på reise og avbestilling om du blir syk før avreise, er det også en rekke tilleggsdekninger fra selskapene som er verdt å få med seg. 

Dette kan omfatte:

 • Reisegods – Få dekket stjålet eller tapt reisegods på turen. Dette kan også omfatte reisegods som mistes av flyselskapet. 
 • Reiseulykke – Få erstatning for ulykker som fører til t du må bli hjemme over lengre tid eller blir arbeidsufør.
 • Forsinket avgang – Penger til innkjøpe av mat, overnatting og toalettsaker om flyet blir forsinket og du er nødt til å overnatte på en mellomlanding.
 • Hjemtransport – Få dekket hjemtransport ved sykdom og ulykke når du ikke kan fullføre ferien. 
 • Invaliditet eller død – Denne erstatningen betaler en viss sum om du skulle bli invalid. ved dødsfall vil familiemedlemmer få erstatningen. 
 • Reiseansvar – Om du står ansvarlig for skade på eiendom i utlandet, kan du få dekket rettshjelp og betale eventuelle erstatningskrav. 
 • Egenandelsforsikring – Noen forsikringer inkluderer også egenandelsforsikring for leiebil om du skulle være uheldig å havne i en ulykke med et kjøretøy du leier i løpet av ferieturen. 

Forsikringssum og utbetalinger kan variere 

Vær også oppmerksom på at forsikringssummen kan variere hvis det bare er én person på reise, eller hvis det er flere som reiser sammen. Som nevnt ovenfor inkluderer reiseforsikringen i kredittkort ofte kortholders familie med samme folkeregistrerte adresse, eller inntil tre andre medreisende. 

Dette betyr likevel ikke at forsikringssummen for reisegods nødvendigvis firedobles hvis man reiser fire personer sammen. Den kan ligge på eksempelvis 20 000 kroner per person, men 30 000 kroner samlet for flere. Dette vil imidlertid være spesifisert i forsikringsbeviset. En av de viktigste postene i reiseforsikringen er reisesyke og hjemtransport. 

Hvis du skulle være så uheldig å havne i en ulykke som fører til at du må tilbringe tid på sykehus og ikke kan reise hjem på vanlig vis, vil en god kredittkort-reiseforsikring dekke kostnadene for hjemtransport. Her har noen kredittkortselskaper en begrenset forsikringssum, men det er også vanlig praksis med ubegrenset dekning på dette området.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort reiseforsikring

Hva er egenandelen på kredittkort reiseforsikring?

Egenandeler varierer mye ut i fra dekninger på kortet. Enkelte dekninger har ingen egenandeler i det hele tatt, mens andre kan ha en begrenset erstatning per person som er på reise istedenfor egenandel.

Gjelder også reiseforsikringen på kredittkort i Norge?

Så lenge du har bestilt turen med kredittkortet får du også dekket innenlandsreiser. Men en reiseforsikring dekker deg ikke på ditt bosted eller på vei til jobben som en helårs reiseforsikring.

Hvem kontakter jeg ved skade med kredittkort reiseforsikring?

Du kontakter forsikringsselskapet som kredittkortutstederen har samarbeid med. Denne informasjonen skal du få når du bestiller kortet.

Hvor ofte kan jeg benytte meg av reiseforsikringen?

Du kan benytte deg av reiseforsikringen ut i fra hvor mange reisedøgn du har inkludert. Som regel operer kredittkort-reiseforsikringer med 90 dagers dekning.

Kan jeg få erstatning på kredittkortet i tillegg til min helårs reiseforsikring i annet selskap?

Du kan ikke få dobbel erstatning. Om du har helårs reiseforsikring du betaler for i et annet selskap, må du enten velge å benytte deg av reiseforsikringen på kredittkortet eller det andre selskapet.