OBOS Kredittkort

OBOS Kredittkort gir deg som OBOS-kunde svært mange gode fordeler. En av de mest fremtredende er rabatten du får på ulike kulturarrangementer, noe som er helt ypperlig for deg som setter pris på mange kulturelle opplevelser i løpet av et år. Vi vet alle at billetter til teaterforestillinger, konserter og sportsarrangementer fort kan bli dyre, men når du kan få inntil 25 prosent OBOS-medlemsrabatt på en rekke ulike kulturopplevelser, spredt over hele landet og i mange ulike sjangre, kan du fort spare mye penger med et OBOS Kredittkort. I tillegg til dette får du nemlig også tilbakebetalt 10 prosent av kjøpesummen når du kjøper billetter til sports- og kulturarrangementer via blant annet ticketmaster.no, tikkio.com og billettportalen.no samt andre billettportaler som OBOS samarbeider med. For deg som elsker å gå på hockey-, håndball- og fotballkamper, eller som kanskje foretrekker festivaler, musikaler og konserter, er det med andre ord mye penger å spare med et OBOS Kredittkort på innerlommen. På ett år kan du faktisk få tilbakebetalt rabatter på inntil kr 2500.

Priser og gebyrer på OBOS Kredittkort

Et OBOS Kredittkort har ingen årsgebyr eller gebyrer ved varekjøp, verken i inn- eller utland. Betaler du for varer og tjenester når du er i utlandet, må du imidlertid regne med et valutapåslag på 1,75 prosent av beløpet. Det koster også 35 kroner pluss 1 prosent av beløpet når du tar ut penger både i Norge og utlandet. Samme pris gjelder for overføring og betaling fra kredittkort til annen konto. Den årlige nominelle renten ligger på 19,2, og den effektive renten avhenger av hvor mye kreditt du har, og hvordan du velger å betale denne tilbake, enten alt på én gang eller i flere terminbeløp. Minstebeløpet som må betales hver gang, er 300 kroner eller 3 prosent av utestående beløp. Det lønner seg å velge eFaktura, for da slipper du gebyret på 35 kroner per faktura som sendes deg via post. Du har også inntil 45 dagers rentefri utsettelse når du betaler med OBOS Kredittkort. Ved uttak eller overføring til annen konto løper renten fra første dag. Du finner en detaljert prisliste på OBOS sin hjemmeside.

Vilkår og andre fordeler med OBOS Kredittkort

For å kunne få et OBOS Kredittkort må du være OBOS-medlem og registrert kunde i OBOS-banken. Hvis du ikke er kunde, kan dette gjøres kostnadsfritt og på null komma niks på nettsiden til OBOS. Etter at du har registrert deg som kunde, kan du enkelt bestille kredittkortet fra OBOS. Kredittkortet fungerer også som et bevis på ditt medlemskap i OBOS, det vil si at du kan benytte dette for å få medlemsrabatter, melde forkjøp osv. Det er også inkludert reise- og avbestillingsforsikring når du betaler reisekostnader med kortet. De utførlige forsikringsvilkårene kan leses på OBOS sin hjemmeside, men kort forklart trer reiseforsikringen i kraft når minst halvparten av reisens transport- eller overnattingskostnader er betalt med kredittkortet før reisens begynnelse. Dagsreiser uten overnatting dekkes kun når det benyttes fly som framkomstmiddel, og reiseforsikringen er gyldig i inntil 90 dager for reiser i hele verden. I tillegg til kortinnehaver inkluderer forsikringen også dennes ektefelle eller registrert samboer og barn, stebarn, adoptivbarn eller fosterbarn under 21 år som i henhold til Folkeregisteret har felles adresse med kortholder. Selv om kortholder selv ikke deltar på reisen, gjelder forsikringen fortsatt for personene i samme husstand. Hvis kortholder reiser uten familie, men sammen med andre, vil også tre medreisende omfavnes av forsikringen (her dekkes de tre yngste hvis det er snakk om en større gruppe med reisende).

Hvem passer et OBOS Kredittkort for?

Det er viktig å finne fram til et kredittkort som passer din egen personlige økonomi best, og da er det også essensielt å se på fordelene som inngår i kredittkortet. Ettersom OBOS Kredittkort helt klart legger vekt på rabatter tilknyttet kulturarrangementer, vil nok dette kredittkortet passe best for deg som liker å gå på konserter, teaterforestillinger eller sportseventer. Siden kredittkortet også har en god reiseforsikring samt gebyrfrie uttak i utlandet inkludert, passer det selvfølgelig også bra for deg som liker å reise. Det er alltid sikrere å betale med kredittkort enn vanlig debetkort når du er i utlandet, og derfor kan det føles som en ekstra trygghet å ha med OBOS Kredittkort når du er ute og reiser.

Andre kredittkort vi sammenligner