Skandiabanken kredittkort

Å skaffe seg et kredittkort kan ha mange fordeler avhengig av hvilket kort du velger. Ofte er det slik at kredittkortene enten er billige i bruk eller har svært mange fordeler tilknyttet betaling – for eksempel samling av bonuspoeng når du bruker kortet. Felles for alle kredittkortene på markedet er at de gir deg en ekstra trygghet i forbindelse med netthandel og når du er på reise. Handler du på nettet, får du eksempelvis pengene tilbake hvis varen ikke blir levert. Du er også ekstra beskyttet mot kortsvindel. Har du med deg et kredittkort på reise, slipper du å bekymre deg over at brukskontoen skal bli tømt hvis du er så uheldig å miste eller bli frastjålet bankkortet ditt.

Skandiabankens kredittkort er absolutt et kredittkort å regne med når det gjelder billig bruk i både innland og utland. Kredittkortet ble faktisk kåret av Norsk Familieøkonomi (juli 2016) til å være billigst i bruk, og det er ikke så rart når du tar en titt på prislisten for kredittkortet. Skandiabankens kredittkort har for eksempel gebyrfrie uttak både i inn- og utland og ingen fakturagebyr eller månedsgebyr. Det påløper imidlertid et valutapåslag på 1,75 prosent av beløpet når du bruker kortet i utlandet, men dette er standard for de aller fleste kredittkortene på markedet. Ved kjøp eller kontantuttak og nedbetaling ligger den effektive renten på bare 14,96 prosent, noe som er svært lavt sammenlignet med andre kredittkort. Overtrekksrenten er på 18 prosent, så her gjelder det å være forsiktig med å bruke for mye kreditt. Du kan også søke om inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse når du bruker kortet ved varekjøp.

Reiseforsikring inkludert når reisekostnader betales med Skandiabankens kredittkort

Skandiabankens kredittkort har en svært gunstig reise- og avbestillingsforsikring som gjelder for husstanden, det vil si både kortholder med ektefelle eller samboer samt barn under 21 år som er folkeregistret på samme adresse som kortholder. Alternativt dekker forsikringen kortholderen og inntil tre medreisende. Er det flere enn tre som reiser sammen i tillegg til kortinnehaver, gjelder dekningen for de tre yngste av disse. Reiseforsikringen tilknyttet Skandiabankens kredittkort trer i kraft når minst 50 prosent av reisen, transport eller overnatting er betalt med kredittkortet før skaden eller uhellet inntreffer. Bruker du egen bil på reisen, må minst 50 prosent av reiseutgiftene være betalt med kortet, for eksempel drivstoff, ferge, overnatting osv. Du finner en fullstendig oversikt over hva forsikringen dekker på Skandiabankens nettside, men den inkluderer blant annet reisegods, hjemtransport, ulykkesforsikring og avbestilling.

Søk enkelt om Skandiabankens kredittkort på bankens nettside

Når du søker om kredittkort hos Skandiabanken via et søknadsskjema på bankens nettside, vil du få svar med det samme på hvor mye kreditt Skandiabanken kan tilby deg, basert på dine økonomiske forutsetninger. Deretter mottar du kortet innen en uke til din folkeregistrerte adresse. Kortet må aktiveres i nettbanken før det tas i bruk, og her hentes også PIN-koden ut. Når du har tatt ut kreditt, enten via uttak, overføring eller betaling i butikk eller nettbutikk, vil du den 1. i hver måned motta en faktura med total utestående saldo. Du må betale minimum 3 prosent av skyldig beløp, dog ikke mindre enn 400 kroner. Hvis du ikke ønsker å betale hele beløpet, men bare et minstebeløp, må du huske på at det beregnes renter av gjenstående beløp. Det er også mulig å søke om kredittkort til din samboer eller ektefelle. Det eneste som kreves, er at denne personen er folkeregistrert ved samme bostedsadresse som deg, i tillegg til å ha opprettet et kundeforhold hos Skandiabanken med BankID eller legitimert seg på posten for uthenting av kortet. Å opprette konto er ikke nødvendig. Alt i alt er Skandiabankens kredittkort passende for deg som ønsker lavest mulig rente og tryggheten med en god reiseforsikring når du er på tur.

Andre kredittkort vi sammenligner

 

Leave a Comment