American Express

American Express kredittkort gir deg mange fordeler om du reiser mye med SAS, og du kan få bonuser på alle kjøp du foretar deg.

kreditkort

American Express Norge tilbyr syv forskjellige kort med en rekke fordeler, spesielt for deg som reiser mye. Blant annet har de tre kort som gir gode bonuspoeng på reiser.

Loading...
American Express Green Card
American Express Green Card
 • Ekstra reiseforsikring
 • Støtter Apple Pay

Eff. rente 24,44 %. 40 000 kr o/12 mnd. Kostnad 4 885 kr. Totalt 44 885 kr.

 • Kredittgrense:1 000 000 kr
 • Årsavgift:600 kr
 • Eff. rente:24,44 %
SØK NÅpå Amex nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:4 % (min 25 kr)
Aldersgrense:n/a
Valutapåslag:2,5 %
Inntektskrav:Ansettelse
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Ja
American Express Platinum
American Express Platinum
 • Bonuspoeng på alt du kjøper med kortet
 • Gratis adgang til 1.200 flyplasslounger

Eff. Rente 36,67 %, 110 000 kr o/12 mnd. Kostnad 19 584 kr. Totalt 129 584 kr.

 • Kredittgrense:1 000 000 kr
 • Årsavgift:6600 kr
 • Eff. rente:36,67 %
SØK NÅpå Amex nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:4 % (min 25 kr)
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:2,5 %
Inntektskrav:Ansettelse
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Ja
American Express
American Express
 • Tilgang til mer enn 1300 flyplasslounger
 • Bonus på alle kjøp

Eff. Rente 30,26 %, 50 000 kr o/12 mnd. Kostnad 7 457 kr. Totalt 57 457 kr.

 • Kredittgrense:1 000 000 kr
 • Årsavgift:2100 kr
 • Eff. rente:30,26 %
SØK NÅpå Amex nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:4 % (min 25 kr)
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:2,50 %
Inntektskrav:Kortavhengig
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:SAS Bonuspoeng

Her er Amex kortene du kan velge mellom i Norge:

 • SAS Amex Classic. Har ingen årsavgift og gir opptil 10 SAS bonuspoeng per 100 kroner du bruker på flybilletter og opphold.
 • SAS Amex Premium. Koster 100 kroner per måned og 15 SAS bonuspoeng per 100 kroner du bruker på flybilletter og opphold. Dette kortet har også en begrenset reiseforsikring
 • SAS Amex Elite. Koster 400 kroner per måned og 20 SAS bonuspoeng per 100 kroner du bruker på flybilletter og opphold. Dette kortet har full reiseforsikring.
 • American Express Basic. Dette kortet har ingen årsavgift og lav rente, men kortet gir ingen kjøpsfordeler når du handler eller skal på reise.
 • American Express Green Card. Koster 50 kroner per måned og gir det 1 bonuspoeng per krone på alle kjøp du foretar deg med kortet. Bonuspoengene kan du bruke på alt av handel og er ikke begrenset til å kjøpe fra visse butikker.
 • American Express Gold Card. Koster 175 kroner per måned og gir det 1 bonuspoeng per krone på alle kjøp du foretar deg med kortet. Du får også tilgang til 1300 flyplass lounger med 4 gratis opphold per år rundt om i verden og en omfattende reiseforsikring.
 • American Express Platinum. Koster 175 kroner per måned og gir det 1 bonuspoeng per krone på alle kjøp du foretar deg med kortet. Du får også tilgang til 1300 flyplass lounger med ubegrenset rundt om i verden og en omfattende reiseforsikring.

Bonuspoeng på American Express kredittkort tilsvarer 0,5% av kjøpesummen om vi ser bort i fra eventuelle kampanjer å flybilletter. Er du mest opptatt av å få igjen får et du handler i hverdagen, finnes det absolutt bedre betingelser på andre kort enn American Express i Norge.

Reis 2 for 1 i hele verden

Når du bruker ditt Amex kredittkort får du muligheten til å reise veldig billig med SAS. I tillegg til at du får høye bonuser på alle kjøp av flybilletter og hotellbookinger, får du også muligheten til å reise 2 for 1 i hele Europa opptil 2 ganger i året.

Kortet som kommer best ut i vår test er SAS Amex Elite som ikke koster mer enn 400 kroner per måned, og gir deg 2 for 1 turer to ganger per år og 20 ekstra bonuspoeng per 100 kroner du bruker på SAS flybilletter.

SAS Amex Premium gir deg også gode fordeler med et lavere månedsgebyr på 100 kroner og en 2 for 1 tur per år i Europa. Begge kortene har en omfattende reiseforsikring som dekker både deg og medreisende.

Men for å få disse godene må du også være flink til å bruke ditt Amex kredittkort, da kravet er som regel på rundt 30.000 til 45.000 kroner du må handle for i løpet av 6 måneder. I tillegg tar det rundt 2 måneder før du får poengene in på din Amex-konto.

Middager for 2 og Eksklusive Flyplass lounger

Platinum kortet koster 650 kroner per måned, men er prisen verdt det? Reiser du mye innenfor Norden og vil benytte deg av eksklusive flyplass lounger, kan det faktisk være det. Med et Platinum kredittkort i hånda, kan du og ditt ekstrakort medlem ta med deg en venn hver og slappe av i fine omgivelser mens dere vente på neste avgang.

I tillegg kan du og en venn nyte et godt måltid sammen verdt opptil 2000 kroner en gang i med Platinum. Da er det utvalgte restauranter er over hele landet som dere kan besøke og få et flott måltid.

Du kan også få en snarvei gjennom sikkerhetskontrollen på de fleste flyplasser med Fast Track fram American Express. Dette betyr at du slipper å bruke en masse tid på å sjekke inn og kan heller kose deg med en god drink på flyplass loungen, mens de andre står og knoter med å få av seg belter og ut med lommebøker i en varm og svett kø på flyplassen.

Fordeler og ulemper med American Express Norge

Reiser du mye med SAS kan det være en stor fordel å ha en av disse kortene som gir høyere bonuser på reise, tilgang ti flyplass lounger og fast track gjennom sikkerhetskontrollen. Men disse fordelene passer vel mest for bedriftsreisende og er svært kostbare for privatpersoner som kanskje ikke reiser så ofte.

I tillegg er bonusene ganske lave sammenlignet med andre kort som gir fordeler på reise. Sammenlignet med Bank Norwegian kortet hvor du får 1% cashback på alle dine kjøp, tilsvarer American Express kun 0,5%. Derimot er det ingen begrensinger på hva du kan bruke dine opptjente poeng på, mens med kort fra Bank Norwegian må cash points utelukkende brukes på reiser og overnattinger booket gjennom Norwegian.

Dommen

American Express Norge har en rekke fordeler for reisende, og du kan få ange spennende opplevelser med på reisen om du har de dyreste kortene. Men ettersom månedsgebyrene er ganske kostbare, må du selv vurdere om dette kan bli lønnsomt i lengden ut i fra ditt handlemønster.

Om du er heller interessert i faste rabatter og bonuser på hverdagslig handel, finnes det bedre gebyrfrie løsninger som Ikano Visa og Flexi Visa som du ser nedenfor i tabellene. Disse er helt gebyrfrie og gir gode kjøpsfordeler når du er ute og handler.

Andre kredittkort vi anbefaler

Loading...
TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
 • Opptil 30 % rabatt på handel
 • Fordeler og forsikringsytelser på reise

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:26,69 %
SØK NÅpå TF Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:Intill 43 dager
Bonus:Nei
Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Tjen CashPoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:24,4 %
SØK NÅpå Norwegians nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:100 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Tjen CashPoints på kjøp

Spørsmål og svar angående American Express kredittkort

Hvor høy kredittgrense kan jeg få på mitt American Express kort?

Kredittgrensen er individuelt vurdert. For å vite nøyaktig hvor mye du kan få kan du fylle ut søknadsskjemaet til American Express, så får du raskt svar om hvilken kredittgrense du kan få basert på din inntekt.

Hvilket American Express kredittkort er mest lønnsomt?

Reiser du mye og vil ha ekstra gode som flyplass lounger, reiseforsikring og billigere middager, er det Platinum kortet som gir deg mest for pengene dersom du bruker det ofte når du handler.

Hva skal til for at reiseforsikringen er gyldig på mitt Amex kort?

For at du skal få dekket reiseforsikring gjennom kortet må du handle minst 75% av opphold og reise med kortet.

Kan jeg bestille et ekstra kort med American Express?

Uansett hvilket Amex kredittkort du velger får du inkludert et tilleggskort uten kostnad per år, slik at du kan gi samboer eller ektefelle sitt eget kort som de kan bruke når de handler eller er på reise.

Hvordan fungerer bonuspoeng på Amex kredittkort?

Du opptjener bonuspoeng på alt du handler med kredittkortet, men det du kjøper utenom flybilletter eller andre tilbud Amex har, er ikke bonuspoengene verdt mer en 0,5 % av kjøpskostnaden.