Visa kredittkort

Her får du oversikt over de mest populære Visa kredittkort i Norge og hvilke fordeler disse kredittkortene har.

kreditkort
Loading...
Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Tjen CashPoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:24,4 %
SØK NÅpå Norwegians nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:100 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Tjen CashPoints på kjøp
Ikano Visa
Ikano Visa
 • Inntil 9 måneders rentefri betalingsutsettelse
 • 1% fast rabatt på dagligvarer og drivstoff (2% hos Shell)

20 000 kr o/12 md gir eff. rente 21.76 %, kostnad 2435 kr, totalt 22 435 kr

 • Kredittgrense:200 000 kr
 • Årsavgift:45 kr
 • Eff. rente:21,76 %
SØK NÅpå Ikanos nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Nei
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:1 % + 35 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:2 %
Inntektskrav:200 000 kr
Rentefritt:Intill 50 dager
Bonus:2 % Cashback
Flexi Visa
Flexi Visa
 • Inntil 15 % cashback hos kjente nettbutikker
 • Inntil 25 % rabatt hos utvalgte butikker

Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:24,6 %
SØK NÅpå Santanders nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Nei
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:40 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:Inntil 50 dager
Bonus:4 % bonus på valgfri kategori
Santander Red
Santander Red
 • En av markedets laveste kredittkortrenter
 • Tilbakebetal beløpet over flere måneder – eller betal tilbake alt med engang

Eff.rente 17,1 %, 15 000, - o/12 mnd, kostnad kr. 1323. Totalt kr. 16 323

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:17,1 %
SØK NÅpå Santanders nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Nei
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:30 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:50 000 kr
Rentefritt:Intill 50 dager
Bonus:Cashback
Santander gebyrfri visa
Santander gebyrfri visa
 • Kortet inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis å ta ut penger i minibanker med kortet

Eff.rente 23,4 %, 15 000, - o/12 mnd, kostnad kr. 1.780. Totalt kr. 16.780

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:23,4 %
SØK NÅpå Santanders nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Nei
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:50 000 kr
Rentefritt:Intill 50 dager
Bonus:Nei

Når vi tenker på kredittkort, er det ofte MasterCard vi tenker på her i Norge. Men i dag er det flere og flere banker som velger Visa som sin samarbeidspartner på kredittkort. Men er det noe forskjeller på å velge et MasterCard eller Visa kredittkort, og har dette noe å si for renten, gebyrer og fordeler? Vi skal gå gjennom hva som skiller disse to kortselskapene, og i tillegg hva dette har å si for deg som forbruker.

Forskjellen mellom MasterCard og Visa Kredittkort

Enten du velger en bank som bruker Visa eler MasterCard som kortselskap har i utgangspunktet ikke så mye å si for deg som forbruker med tanke på utgifter på kredittkortet. Det er bankene selv som forhandler frem sine avtaler om rente, gebyrer og cashback, så dette har verken Visa eller MasterCard noe med.

Det du derimot kan oppleve er at enten Visa eller MasterCard ikke blir akseptert på enkelte kortterminaler når du er i utlandet. Som regel er det fritt frem her i Norge, da begge korttyper er veldig vanlige.

Men ettersom disse kortene går på to forskjellige betalingsterminaler, og forhandlere betaler som regel gebyrer for å være tilknyttet til hver enkelt kortselskap, er det enkelte som foretrekker en ene overfor den andre for å spare penger på korttransaksjoner.

Det kan gjerne være tilfeldig, men ofte ser vi at det er høyere kostnader ved å bruke et MasterCard kredittkort i utlandet enn et Visa-kort, da valutapåslaget er som regel 2 % hos MasterCard og 1,75 % hos Visa, noe som utgjør litt når du handler i utlandet.

I tillegg kan antall rentefrie dager være høyere på Visa kredittkort enn MasterCard sine, med gjerne 45 dager og oppover i motsetning til kun 40 – 45 dager hos MasterCard. Dette utgjør veldig lite, men 5 dager kan ha alt å si om du planlegger å tilbakebetale i løpet av kort tid og trenger en ekstra uke på å betale.

Populære Visa kredittkort

I tabellen nedenfor sammenligner vi populære Visa kredittkort fra forskjellige banker her i Norge. her får du en oversikt over gebyrer, renter og fordeler med disse kortene.

 Bank NorwegianFlexi VisaIkano VisaSantander RedSbankenyA Kredittkort
Årsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr0 kr0 kr
Uttaksgebyrer innenlands39 kr40 kr + 1 %35 kr + 1,5 %

30 kr + 1 %

0 kr0 kr
Uttaksgebyrer/valutapåslag utenlands1,75 %30 kr + 1,75 %2 %30 kr + 1,75 %2 %1,75 %
Bonus/CashbackJaJaJaJa, utvalgte tjenester/butikkerNeiNei
Rentefri kreditt45 dager50 dager50 dager50 dager50 dager50 dager
Reise- og AvbestillingsforsikringJaNeiJaNeiJaJa

Les mer om cashback og bonus på hvert enkelt kort her:

Er du mest opptatt av å spare penger på kontantuttak, er det Sbanken og yA kredittkort som kommer best ut på gebyrer. Men med Vipps og lignende apper på banen, er det sjeldent for har bruk for å ta ut penger i en minibank for tiden.

Enkelte av disse kortene har også reiseforsikring inkludert om du betaler 50 % eller mer av reisekostnader som flybilletter eller oppholdet. For en familie på tur utgjør dette faktisk en besparelse på 1800 kroner i året om de helle benytter seg av reiseforsikringen kredittkortet kontra å kjøpe dette gjennom et forsikringsselskap.

Sjekk dette før du velger et kredittkort

I dag er det godt over 250 forskjellige kredittkort som tilbys på det norske markedet gjennom de forskjellige bankene, så det er ikke greit å vite hva du skal se etter for å finne frem de beste på markedet. våre best i test kredittkort blir sjekket på mange forskjellige kriterier, og dette er noen av de viktigste punktene:

Avgifter

Alle disse kredittkortene er gebyrfrie ved vanlig bruk i norske butikker eller handel via norske nettbutikker i norsk valuta, og de har heller ingen årsgebyrer. Det er først når du skal enten ta ut penger eller skal handle utenlands at kredittkort koster litt. Handler du ofte utenlands kan det være en fordel å velge et kort med de laveste avgiftene på uttak og varekjøp.

Rabatter

Hva er du mest opptatt av å spare penger på? Velg et kredittkort som hjelper deg med å spare penger på det du kjøper mest av. Om dette gjelder reise, dagligvarer, drivstoff, klær og sko eller elektronikk, så finner du et kredittkort som passer for deg.

Forsikringer

Mange kredittkort har reise og avbestillingsforsikring inkludert, men det kan også være enkelte som tilbyr forsikringer som beskytter deg i tilfeller økonomien går dårlig. Enkelte har også betalingsforsikring eller dagligvareforsikring, noe som betyr at du kan sikre deg at gjelden på kredittkortet blir betalt v selskapet om du skulle bli ufør eller ufrivillig arbeidsledig.

Renter

Renteutgifter varierer veldig på både Mastercard og Visa kredittkort, og det er som regel banken selv som fastsetter disse grensene. Det er ofte kredittkort med lite bonusordninger eller andre gode inkludert som har den laveste renten. Så om dette er viktigst for deg, bør du bestandig sjekke den effektive renten på kredittkortet dersom du planlegger kjøp du trenger litt lengre betalingsutsettelse på.

Uttak

Mange benytter seg av kredittkortet mens de er på ferietur fordi de har hært at det er “billigere” å bruke i utlandet. Men dette kommer helt an på hvilket kredittkort du velger, og ut i fra tabellen ovenfor ser dere at gebyrer og valutapåslag varierer stort ut i fra bankene.

Spørsmål og svar om Visa kredittkort

Er det bedre med Visa kredittkort enn MasterCard?

I utgangspunktet er begge kort akseptert hos de fleste forhandlere rundt om i verden, så de fleste merker ingen forskjell om de bruker et Visa eller MasterCard når de er ute og handler.

Hvem har høyest kredittgrense på Visa kredittkort?

Kredittgrenser settes individuelt, så det er vanskelig å si hvem som kan gi deg den høyeste kredittgrense. Men det er ikke uvanlig at Visa kredittkort har en øvre grense hos de fleste bankene på rundt 100.000 kroner eller mer.

Hva slags fordeler kan jeg få med Visa kredittkort?

Dette kommer helt an på hvilken bank du velger og hva de tilbyr av fordeler. Du kan finne store rabatter på flyreiser, dagligvarer, drivstoff og mye mer om du gjør litt research på vår side.

Hvor lang rentefri betalingsutsettelse kan jeg få på et Visa kredittkort?

Som regel operer de fleste banker med en 45 til 50 dagers rentefri periode etter at du har handler. Dette gir deg muligheten til å tilbakebetale nesten to måneder senere for å gi deg fleksibilitet i økonomien.

Er det reiseforsikring på Visa kredittkort?

Du kan finne kredittkort fra både Visa og MasterCard som tilbyr reiseforsikring. Dette kommer mer an på banken som utsteder kortet, og ikke kortselskapet. Bankene velger selv hvilke fordeler som skal være inkludert.