Firmakort – Kredittkort til bedrift

Se vår oversikt over firmakort i Norge, og i tillegg får du vite mer om forskjellen på bedriftsansvar og privatansvar på kortene.

kreditkort
Loading...
Wallester Business
Wallester Business
 • Utsted virtuelle og fysiske kort til dine ansatte
 • Alt-i-ett-løsning for å kontrollere selskapets utgifter

 • Kredittgrense:Debetkort
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:Debetkort
SØK NÅpå Wallesters nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Nei
Uttaksgebyr:2 %
Aldersgrense:Nei
Valutapåslag:2 %
Inntektskrav:Nei
Rentefritt:Debetkort
Bonus:Nei
Revolut Business
Revolut Business
 • Valutaer veksles automatisk til gjeldende valutakurs
 • Gi alle ansatte forhåndsbetalte kort

 • Kredittgrense:Debetkort
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:Debetkort
SØK NÅpå Revoluts nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Nei
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:0 %
Inntektskrav:Nei
Rentefritt:Debetkort
Bonus:Nei
Wise Business
Wise Business
 • Billigere internasjonale betalinger
 • Valutaer veksles automatisk til gjeldende valutakurs

 • Kredittgrense:Debetkort
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:Debetkort
SØK NÅpå Wise nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Nei
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:0 %
Inntektskrav:Nei
Rentefritt:Debetkort
Bonus:Nei

I Norge har vi to alternativer når det gjelder firmakort. Den ene løsningen er med “privat ansvar”, hvor privatpersonen som skal bruke kortet er ansvarlig for gjelden på kortet. Den andre løsningen er “firmaansvar”, hvor det er bedriften som står ansvarlig for gjelden.

Stort sett alle bedriftsbanker i Norge tilbyr firmakort hvor begge løsninger er aktuelle. Men gir bankene god oversikt over forbruket til hver enkelt ansatt, og i hvilke situasjoner er det mest aktuelt med personlig- eller firmaansvar? Vi skal se nærmere på begge løsningene slik at du kan videre selv hva som er det beste for din bedrift.

Kredittkort med Firmaansvar

Har du et AS med flere ansatte som har behov for eget firmakort mens de er ute på jobbreiser, er dette der enkleste alternativet. her er det Firmaet som blir kredittvurdert, slik at dere ikke behøver å tenke på om ansatte er kredittverdige for å benytte seg av kortet, og dere har full kontroll over grenser og forbruk på kortet.

Firmaansvar er veien å gå dersom du har faste ansatte og har lite utskiftninger i rekkene, og i tillegg er det enklere å følge med på alle transaksjoner som er tilknyttet en felles kredittkonto for bedriften.

Det som derimot er vanskelig med slike kort er at om ansatte bruker disse kortene til private innkjøp, er det fortsatt bedriften som står ansvarlig for å betale gjelden om ikke den ansatte nekter.

Firmakort med Personlig ansvar

Dette betyr at hver ansatt er personlig ansvarlig for gjelden på kortet. Dette sikrer deg at du slipper å betale urettmessige krav om den ansatte bruker kortet for mye til privat forbruk, og bare dekker eventuelle krav som er i jobbsammenheng.

Løsningen passer best dersom det er snakk om et firma som har få ansatte og en strammere økonomi, eller ikke driver en kredittverdig organisasjon i Norge. For eksempel NUF selskap, som er ganske vanlig nå til dags, er ikke en kredittverdig organisasjonsform. Enkeltmannsforetak og DA faller også under kategorien for selskaper som skal ha kort med personlig ansvar.

Kredittkort for bedrifter

Her har vi laget en oversikt over populære kredittkort for bedrifter som kan tilby både privatheftede og firmaheftede ansvar for betaling.

 EuroCard Corporate GoldDanske Bank Corporate GoldFirst Card NordeaDNB CorporateAmerican Express Coporate Greencard
Årsavgift645,-895,-/ 1495,-490,- / 645,-250,- / 495,-Kontakt for tilbud
Personlig eller BedriftsansvarJaJa

Ja

JaJa
ReiseforsikringJaJa JaJaJa
Tilgang til LoungerJaJa, kun privat ansvarJaNeiJa
Kontantuttak4 % + 40,-1,5 % + 35,-3 % + 40,-1,75 % + 20,-Ikke oppgitt
Valutapåslag2 %2 %2 %1,75 %2 %
Bonus/CashbackNeiJa, leiebilNeiJa, på bensinstasjonerJa

Det veldig kostbart å benytte seg av kredittkort tilknyttet firma i forhold til privateide kredittkort. Har du for eksempel et ENK hvor du er personlig ansvarlig, eller jobber kun for deg selv, kan det være like greit å opprette kredittkort på ditt personnummer hvor du kan få kredittkort uten årsgebyrer og langt flere fordeler på handel og innkjøp.

De fleste kredittkort for bedrifter inkluderer reiseforsikring og tilgang til flyplasslounger i denne tabellen, noe som er en ekstra fordel for ansatte for at de skal føle seg trygge og avslappet på tur. Reiseforsikringen dekker også avbestilling om ansatte skulle bli for syk til å gjennomføre reisen, og da kan selskapet få tilbake utlegg på reise fra forsikringsselskapet tilknyttet kortet.

Opprett så mange kort du vil helt kostnadsfritt

Om du ønsker å unngå at ansatte bruker kredittkort og heller overføre penger når de trenger det, er det bedre med en løsning hvor du kan opprette kort og sende penger til ansatte når du har behov for det. Hos Wallester kan du opprette så mange fysiske kort du vil, og er en perfekt løsning for bedrifter med ansatte som ofte er på forretningsreiser i utlandet.

Hva skiller kredittkort for bedrifter og privat?

Et kredittkort for bedrifter skiller seg fra et kredittkort for privatpersoner på en del områder. Hvis man for eksempel driver et firma hvor de ansatte reiser mye, vil et business-kredittkort være løsningen.

Da vil dette kredittkortet dekke utlegg og reiseutgifter for den ansatte når denne er på reise, i tillegg til å gi visse andre fordeler ved reisen som for eksempel forsikring, belønningsprogrammer og utgiftsrapporter.

Et kredittkort for bedrift har som oftest også en høyere kredittgrense enn et kredittkort for en privatperson ettersom en hel reise fra billettkjøp til opphold dekkes på kreditt.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort for bedrift

Kredittkort for bedrifter – hvilket skal jeg velge?

Prinsippet for å finne det beste kredittkortet for din bedrift, er det samme som hvis du skal finne et til deg selv som privatperson.
Hva er det kredittkortet primært skal brukes til? Hvilke tilleggsytelser er viktigst og mer lønnsomt for din bedrift? Skal kortet brukes av bare én eller flere personer? Dette er viktige spørsmål å stille seg før man bestemmer seg for et Corporate kredittkort.

Kan jeg bruke et privat kredittkort på min bedrift?

I et ENK selskap skilles det ikke mellom privatperson og foretaket, og dermed står du fritt frem til å velge kredittkort som passer deg ut i fra at du er en privatperson. Du må likevel skille utgifter privat og på selskapet om du planlegger å avskrive innkjøp på skatten.

Lønner det seg med bedriftsansvar på kredittkort?

Det er mange selskaper i Norge som foretrekker privat ansvar, men stadig flere velger bedriftsansvar da dette blir mer oversiktlig og rimeligere i året, da gebyrer er ofte høyere på kort med privat ansvar.

Er det kjøpsforsikringer tilknyttet kredittkort bedrift?

Eurocard har forsikringer tilknyttet til kjøp på sitt Platinum kredittkort. Om du ønsker å sikre deg mot uønsket bruk av kortet og få erstatning for dette, koster Platinum kortet 1595,- per år.

Hva er kriteriene for å få et kredittkort på bedriften?

Om du ønsker selskapsansvar istedenfor privat ansvar er bør du ha høy omsetning på rundt 10 millioner per år, og i tillegg ha dokumentert regnskap de siste 3 årene. Noen selskaper kan vøre litt mer lempelige på disse kravene, men dette er en generell forutsetning.