Mastercard

Les mer om hvem selskapet er og finn de beste Mastercard kredittkort i Norge som gir deg rabatter og forsikringer.

kreditkort
Loading...
re:member black
re:member black
 • Inntil 20% Cashback
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 30,33 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:30,33 %
SØK NÅpå re:members nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:35 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:100 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Rabatter via re:member reward
re:member Gold
re:member Gold
 • En av markedets aller beste kredittkortrenter
 • Opptil 150 000 kr i kredittgrense

Eff. rente 23,81 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 407 kr. Totalt 16 407 kr.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:23,81 %
SØK NÅpå re:members nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:120 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Nei
Morrow Bank
Morrow Bank
 • Hver gang du bruker kortet ditt får du bonuspoeng
 • Forsikringer for reise- og avbestilling, ID-tyveri, og kjøp.

Eff. rente 28,77%, 12 000 kr o/12 mnd Total pris på 13 726 kr.

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:28,77 %
SØK NÅpå Morrow Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:Intill 50 dager
Bonus:Ja
TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
 • Opptil 30 % rabatt på handel
 • Fordeler og forsikringsytelser på reise

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:26,69 %
SØK NÅpå TF Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:Intill 43 dager
Bonus:Nei
Motty
Motty
 • Inkluderer forsikringsytelser
 • Fordeler på reise

Eff. rente 17.91% 50 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 607 kr, totalt 54 607 kr.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:17,91 %
SØK NÅpå Mottys nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 - 30 kr
Aldersgrense:23 år
Valutapåslag:1,75 - 2 %
Inntektskrav:200 000 kr/år
Rentefritt:Intill 60 dager
Bonus:Ja

I over 50 år har MasterCard vært en foretrukket partner for banker og finansinstitusjoner over hele verden. Hovedårsaken er at de har vært en av de mest innovative selskapene når det kommer til å implementere løsninger for trygghet, fordelsprogrammer og betalingsterminaler. Vi skal se nærmere på hva Mastercard tilbyr, og de mest populære kredittkortene i Norge som bruker MasterCard som kortleverandør.

Trygghet og Sikkerhet med MasterCard

Alle er opptatt av at de kan handle trygt med sitt kredittkort uten at andre skal kunne misbruke kortet. Som bransjeleder har MasterCard satt flere lovfestede standarder for trygghet og sikkerhet når du handler med kredittkortet.

SCA – I september 2019 ble det lovfestet tofaktorautentisering for nettbetalinger og bransjestandarden ble kalt SCA (Strong Customer Authentication). Dette innebærer at når du handler med kredittkortet, blir du bedt om to forskjellige verifiseringsmetoder for å fullføre transaksjonen. I Norge er det blant annet vanlig med å kombinere kortet med Bank ID for tofaktorautentisering, noe som gjør det praktisk talt umulig å handle med ditt kredittkort med mindre de har både din BankID og kortdetaljene dine.

Erstatning – En av de største fordelene med å handle med et kredittkort er at du er forsikret mot at noen skulle stjele kortinformasjonen og handle uten ditt samtykke. dette betyr at om du blir frastjålet penger på kortet, kan du få erstattet pengene om du sender inn en klage til banken din.

Populære MasterCard kredittkort i Norge

Her har vi laget en liste over populære kort som nordmenn bruker i det daglige og blir levert av MasterCard.

 DNB MasterCard365DirekteRe:Member Black TF Bank MasterCardCirkle K MasterCardCoop MasterCard
Årsavgift0,-0,-0,-0,-0,-0,-
Drivstoffrabatt3 %2 til 3,65 %Nei

Nei

Opptil 40 øre/l35 øre (Cirkle K)
ReiseforsikringJaNeiJaJaNeiJa
DagligvarerNeiNeiOpptil 15 % (Hjemlevering)Ja1 %( Cirkle K)2 % (Hos Coop)
Elbillading rabatt10 %NeiNeiNei15 %Nei
NetthandelsrabattNeiNeiOpptil 20 %Opptil 30 %NeiNei
SpisestederNeiNeiNeiOpptil 30 %NeiNei

Som dere ser er det stor forskjell på hva hvert enkelt kort tilbyr av rabatter og fordeler. Er du for eksempel opptatt av å spare penger på Elbillading kan DNB eller Cirkle K kortet være mest aktuelt. Men handler du mye klær, elektronikk eller andre typer varer på nett, kan TF Bank og Re:member være gode alternativer.

Fordeler på MasterCard kredittkort

Selv om det kan virke som om det er MasterCard som står bak de forskjellige fordelene du får på kortet, er det faktisk bankene som bestemmer selv hvilke tjenester og tilbud de ønsker å inkludere. Men enkelte ting har blitt standard hos de fleste kortutstedere som for eksempel:

Cashback

Bankene kan opprette samarbeid med en eller flere brukersteder som gir deg penger tilbake hver gang du handler. Dette kalles for cashback, og er et populært intensiv for å få flere kunder som bruker kredittkortet. Mange er skeptiske til å ha et kredittkort, men med cashback kan det faktisk være lønnsomt å ha et kredittkort så lenge du betaler regningene i tide.

Rabatter

På enkelte kredittkort har bankene samarbeid med faste forhandlere som gir deg tilbud på varer og tjenester som du kan ha bruk for i det daglige. Disse kan komme i tillegg til cashback på enkelte kort, og du kan for eksempel spare penger på flybilletter, hotell, elektronikk, klær og sko og mye mer.

Reiseforsikring

Betaler du en viss andel av reisekostnadene med kortet får du ofte reise og avbestillingsforsikring inkludert. Denne kan dekke både deg og familien på tur i opptil 90 dager sammenhengende. En familie reiseforsikring kan koste mye penger hos de forskjellige forsikringsselskapene i Norge, så her har du muligheten til å både spare penger og sikre at du får medisinsk hjelp på tur.

Betalingsforsikring

Dette er en vanlig tilleggstjeneste du kan bestille med ditt kredittkort. Forsikringen hjelper deg å dekke saldoen på kortet dersom du skulle bli sykemeldt over lengre tid eller ufrivillig arbeidsledig. Normalt legges det til en viss prosentandel på kredittkortet hver måned som betaler for forsikringen.

Gavekort som kan brukes overalt

I tillegg til kredittkort leverer MasterCard forhåndsbetalte kort som kan fylles opp når du ønsker det. Disse er perfekte til å bruke som gavekort til familie og venner slik at du ikke trenger å gi kontanter som kan ristes bort.

Konfirmasjon snart? La familie og venner føre over penger til et gavekort som kan brukes overalt istedenfor papirlapper og konvolutter som lett kan rotes bort!

Hva er MasterCard?

I utgangspunktet er verken MasterCard en bank eller kortutsteder, de er en betalingsterminal som er knyttet opp sine kort. Vi forbinder ofte selskapet med kredittkort, men de leverer både debetkort og gavekort/forhåndsbetalte kort til forskjellige banker og institusjoner over hele verden.

Men gjennom årene har definitivt fokuset vært på kredittkort for selskapet, i og med at markedet for debetkort var godt dekket av en av sine største konkurrenter, Visa. I senere tid har begge selskapene gått inn på markedet for kredittkort, noe som har skapt større konkurranse mellom de to selskapene.

MasterCard er akseptert på over 34 millioner brukersteder over hele verden, og er derfor en foretrukket samarbeidspartner for bankene i og med at kortene fungerer stort sett overalt hvor de handler. I tillegg har de opprettet gode løsninger for å legge til sine egne fordeler på kortene, for eksempel bonuser, cashback og rabatter på forskjellige brukersteder som bankene samarbeider med.

Det er altså ikke MasterCard selv som står bak alle fordelene du får på et kredittkort, men bankene inngår avtaler med brukersteder som de gir rabatter i hos. Til gjengjeld for å tiltrekke kunder til forskjellige brukersteder, opptjener bankene provisjoner fra utsalgsstedene.

MasterCard Norge Kontakt

MasterCard har en egen support avdeling med norsk nummer.
Telefon +47 915 045 949
Nettside: mastercardpaymentservices.com/norway/kundeservice
E-post: support-no@mastercardpaymentservices.com

Kundesenteret til MasterCard er åpent mandag til fredag fra kl. 08.00 til kl.16.00. Men denne tjenesten er beregnet for bedrifter som samarbeider med MasterCard og utsteder kort, eller har betalingsterminaler som støtter kortet. Om du er privatperson og trenger hjelp til eventuelt å sperre kort eller har spørsmål vedrørende faktura, må du kontakte banken som har utstedt kortet.

Er det noe forskjell på MasterCard og Visa kredittkort?

Disse to kortene går på to forskjellige terminaler, og det er ikke sikkert at alle forhandlere bruker betalingsterminaler fra begge kortutstedere. Ellers er det opptil bankene om hvilke fordeler som skal være inkludert på kortet.

Skal jeg kontakte MasterCard for å sperre kortet?

Nei, om du har blitt frastjålet eller mistet kortet skal du ta kontakt med banken som har utstedt kortet for å sperre det.

Kan jeg bruke MasterCard over hele verden?

MasterCard er en av de mest aksepterte korttypene over hele verden, så det er fullt mulig å handle i alle land med et MasterCard kredittkort.

Er det trygt å bruke kredittkort fra MasterCard?

Selskapet har en rekke sikkerhetsløsninger som gjør det trygt å handle på nett, bant annet tofaktorautentisering som betyr at du må verifisere kjøp på to forskjellige måter før transaksjonen blir gjennomført.

Hvorfor tilbyr bankene forskjellige MasterCard?

bankene ønsker å tilrettelegge for forskjellige kundegrupper, og legger de til tjenester og fordeler som de mener sine kundegrupper har behov for. Det er altså ikke MasterCard som bestemmer hvilke fordeler som er på kortene, men bankene selv.