Kredittkort med cashback

Det finnes en rekke bonusordninger og fordelsprogrammer knyttet til kredittkort. Blant de vanligste er at du samler poeng for hver gang du bruker kortet, og at disse oppsparte poengene senere kan tas i bruk innenfor det segmentet som kredittkortaktøren befinner seg i – eksempelvis til å kjøpe reiser eller booke hotellovernattinger. Kredittkort med cashback derimot, er kredittkort som gir deg den aller beste bonusen når du bruker kortet, nemlig penger tilbake. I dag blir det mer og mer vanlig med banker og kredittkortselskaper som tilbyr denne noe mer lukrative cashback-ordningen til sine kunder, og her kan det være mye penger å spare hvis du velger et kredittkort med riktig cashback-ordning for akkurat deg og det du bruker penger på. For det vil ikke være så gunstig for deg å skaffe deg et kredittkort som gir cashback på drivstoff når du sjelden eller aldri kjører bil, er det vel? Derfor er det lurest at du velger et kredittkort som gir cashback på varer eller tjenester som du uansett kjøper eller benytter deg av, enten det er dagligvarer eller andre områder der du har forbruk, for eksempel interiør, reiser eller klær. Noen kredittkortselskaper har cashback-avtaler med spesifikke nettbutikker, vanlige butikker eller restauranter, mens andre har cashback-ordninger knyttet til en spesifikk bransje.

Hvordan fungerer et kredittkort med cashback?

Når du betaler i de butikkene som innlemmes i kredittkortaktørens cashback-program, vil du få en prosentandel av kjøpsprisen tilbake fra kredittkortselskapet. Denne prosentandelen varierer fra kredittkort til kredittkort og ofte fra butikk til butikk. En oversikt over hvilke butikker og hvor høy prosentandel du får tilbake, vil være tilgjengelig på aktørens nettside. Å få penger tilbake innebærer her at cashback-beløpet (for eksempel 5 prosent) trekkes fra utestående saldo på din neste kredittkortfaktura. Dermed har du fått mer for pengene du har brukt, alternativt spart penger. For det er nemlig slik at cashback-ordningen er spesielt gunstig når det er snakk om varer som du uansett har utgifter på, og som du kanskje vanligvis ville ha betalt med et debetkort eller kredittkort uten å få den attraktive rabattordningen. Merk også at mange kredittkortaktører har en maksgrense på hvor mye cashback man kan få utbetalt årlig, som oftest et sted mellom 2 000 og 5 000 kroner. Det lønner seg også å være oppmerksom på eventuelle gebyrer knyttet til bruk av kredittkortet, siden det noen ganger kanskje ikke lønner seg med cashback hvis du uansett betaler høye gebyrer hver gang du bruker kortet.

Velg et kredittkort med cashback som passer for deg

Det finnes mange ulike kredittkort som tilbyr cashback til sine kunder. Derfor kan det være vanskelig å vite hvilken aktør man skal satse på. Som nevnt tidligere i denne artikkelen handler det mye om å finne en cashback-ordning som passer til ditt forbruk, og som ikke stimulerer til overforbruk i en spesifikk bransje. Sørg også for å passe på at «vinninga ikke går opp i spinninga», altså at du får cashback på varehandel, men at det påløper dyre gebyrer hver gang kortet tas i bruk. Så lenge du har kontroll på forbruk og oversikt over hva kredittkortene koster deg, kan det være gunstig å ha flere kredittkort slik at du kan benytte deg av ulike cashback-ordninger i ulike bransjer, og dermed spare mest mulig penger.

Sammenlign kredittkort hos oss i dag