Gebyrfritt kredittkort

Du har sikkert hørt snakk om såkalte gebyrfrie kredittkort, men hva innebærer det egentlig at et kredittkort er gebyrfritt? I denne artikkelen gir vi deg litt mer viten om hva det faktisk betyr at et kredittkort er gebyrfritt. Først og fremst: Alle kredittkort koster noe i en eller annen forstand, ettersom kreditt er et lån fra banken. Hvis banken ikke tjente noe på dette, ville det ikke ha vært lukrativt for denne aktøren å tilby kredittkort til sine kunder. Hva de tjener penger på, varierer likevel fra bank til bank. Det åpenbare er selvfølgelig rentene, men mange banker tjener også mye på ekstra kostnader knyttet til bruk.

Noen kredittkortaktører har for eksempel gebyrer når du bruker kredittkortet til kjøp eller tar ut penger i bank, mens hos andre igjen kommer pristillegget i form av for eksempel en årsavgift eller et valutapåslag når du bruker kortet i utlandet. At et kredittkort er gebyrfritt, impliserer rett og slett kostnadsfritt bruk. Det vil si at det ikke koster deg noe ekstra å ha kortet eller å betale varer og tjenester med det, det er ingen gebyrer når du betaler med kredittkortet eller foretar uttak i minibank, ingen årsavgift, ingen termin-, etablerings- eller overtrekkgebyrer osv. Når kredittkortaktører markedsfører kredittkortene sine som gebyrfrie, er det lurt å være oppmerksom på eventuelle andre tilleggskostnader, for eksempel valutapåslag i utlandet, kostnader knyttet til tap av kort, overtrekksgebyr osv.

Gebyrfritt vs. andre fordeler med kredittkortet

Å finne et helt gebyrfritt kredittkort er nok noe de fleste setter ganske høyt opp på listen når de leter etter et passende kredittkort.Det kan likevel være lurt å veie fordeler og ulemper ved kortet opp mot hverandre. Mange kredittkort kommer nemlig med ulike goder, for eksempel bonusordninger der du samler poeng hver gang du bruker kortet eller avslag i pris på utvalgte nettbutikker, restauranter og vanlige butikker. Ofte vil disse kredittkortene ikke nødvendigvis være de billigste i bruk, men de kan likevel være vel så lukrative og prisbesparende for enkelte. Dette er fordi kortet gir rabatter på et område som kunden kanskje uansett legger mye penger i, som reiser, drivstoff, dagligvarer eller klær. Likevel er det svært viktig å ta høyde for den effektive renten når du velger deg et kredittkort. Det er nemlig denne renten som forteller deg hva du faktisk kommer til å måtte betale tilbake, inkludert renter, avgifter og gebyrer. Hvis et kredittkort fører til at du ender opp med å bruke masse penger på noe du egentlig ikke har råd til, bare fordi tilbudene er så gode, bør du revurdere om dette kredittkortet er riktig for deg. Gebyrfrie kredittkort er alltid den tryggeste veien å gå, med mindre du har veldig god kontroll over din egen økonomi og hva du bruker penger på.

Slik finner du et gebyrfritt kredittkort for akkurat deg!

Hvis du er på utkikk etter et mest mulig gebyrfritt kredittkort, kan det være lurt å sammenligne de ulike kredittkortaktørene på markedet. Noen ganger kan det lønne seg å bestille et kredittkort i den banken du allerede er kunde i, mens andre ganger kan det være best å velge en helt ny aktør som viser seg å ha det beste tilbudet for akkurat din økonomi. Heldigvis finnes det mange nettsider som sammenligner de ulike kredittkortene for deg, slik at du kan få en best mulig oversikt over valgmulighetene dine og dermed veie fordeler og ulemper med de ulike kortene opp mot hverandre. Det viktigste er å beregne den effektive renten, ettersom mange kredittkort markedsfører seg med lav nominell rente, men i praksis har de kanskje en svært høy effektiv rente på grunn av en rekke gebyrer. Enhver seriøs kredittkortaktør har prisliste for kortet tilgjengelig på sin nettside, så sørg for å se gjennom denne og sammenligne andre kredittkort før du tar valget ditt.