Kredittkort bonus

Her finner du de beste kredittkortene med bonus og cashback 2022. Sammenlign og velg det beste bonuskort for deg.

kreditkort
Loading...
re:member black
re:member black
 • Inntil 20% Cashback
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 30,33 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 717 kr. Totalt 16 717 kr.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:30,33 %
SØK NÅpå re:members nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:35 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:100 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Rabatter via re:member reward
Bank Norwegian
Bank Norwegian
 • Tjen CashPoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Eff. rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:24,4 %
SØK NÅpå Norwegians nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:100 000 kr/år
Rentefritt:Intill 45 dager
Bonus:Tjen CashPoints på kjøp
Flexi Visa
Flexi Visa
 • Inntil 15 % cashback hos kjente nettbutikker
 • Inntil 25 % rabatt hos utvalgte butikker

Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:24,6 %
SØK NÅpå Santanders nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Nei
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:40 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:Inntil 50 dager
Bonus:4 % bonus på valgfri kategori
Santander Red
Santander Red
 • En av markedets laveste kredittkortrenter
 • Tilbakebetal beløpet over flere måneder – eller betal tilbake alt med engang

Eff.rente 17,1 %, 15 000, - o/12 mnd, kostnad kr. 1323. Totalt kr. 16 323

 • Kredittgrense:100 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:17,1 %
SØK NÅpå Santanders nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Nei
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:30 kr
Aldersgrense:20 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:50 000 kr
Rentefritt:Intill 50 dager
Bonus:Cashback

Det finnes mange forskjellige fordeler med kredittkort som cashback, bonuspoeng og forsikringer. Slike ordninger kan spare deg for mye penger så lenge du velger det riktige kortet for deg og dine behov.

Det er veldig få som reiser hele tiden eller handler på en bestemt nettbutikk, så det er vesentlig å finne et bonusprogram som gir tilbake på det du bruker mest penger på.

Men hva er egentlig forskjellen på cashback og kredittkort bonus? Vi skal gå gjennom de forskjellige ordningene her.

Cashback vs Bonuspoeng

Når vi snakker om cashback betyr dette at du får penger tilbake hver gang du bruker kortet på bestemte butikker eller tjenester som kortutsteder samarbeider med. Disse pengene blir da trukket fra på neste regning, altså ikke kontanter tilbake.

En bonusavtale gir deg penger tilbake på en annen måte, du opptjener poeng som du kan bruke på å handle bestemte varer eller tjenester ved en senere anledning.

Disse bonuspoengene samles opp på en egen konto som du deretter kan handle for. Bonusordninger er veldig vanlig innenfor flyselskaper, slik at du kan opptjene poeng for å bruke disse som en rabatt på hotell og flybilletter ved en senere anledning.

Men begge ordningene har en fellesnevner, og det er penger tilbake. Spørsmålet er hva du ønsker mest å få penger tilbake på.

Kredittkort med bonuspoeng

Nedenfor ser du en oversikt over kredittkort bonus på forskjellige populære kort. Her sammenligner vi hvor mye du får igjen for poengene du sparer opp, og i tillegg hvilke varer eller tjenester du må handle for å opptjene bonus.

 Flexi VisaIkano BankBank Norwegian365 DirekteSAS EuroBonusSparebank 1
Årsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr345 kr120 kr
Bonus4 %2 %1 % – 10 %

1 %- 3,65 %

1 % – 30 %1 %
Bonus påValgfri kategoriDagligvarerAlt du handlerBensinstasjonerAlt du handlerAlt du handler
Årlig begresning2000 kr3000 krIngen2500 krIngenIngen
Egen bonuskontoNeiNeiJaNeiJaJa

Som dere ser ut i fra tabellen, gir kredittkortene fra flyselskapene de høyeste rabattene. Men de høyeste summene gjelder kun når du handler flybilletter, hotellovernattinger eller andre tilbud som kommer fra SAS eller Norwegian.

Men begge kortene gir minst 1% på alle varekjøp du foretar deg med kredittkortet, uansett hva du handler. Disse poengene blir spart opp på en egen konto som du kan bruke neste gang du skal kjøpe flybilletter og bestille din neste ferietur gjennom disse selskapene.

Om du er mer opptatt av å spare på ditt daglige forbruk, kan 365Direkte, Flexi Visa, eller Ikano Bank være gode alternativer. Ikano gir deg 2 % på dagligvarer, mens Flexi Visa og 365 Direkte gir de høyeste rabattene på drivstoff i Norge.

Begrensinger på kredittkort bonus

I sammenligningen ovenfor ser du at det er en begrensing på hvor mye kredittkort bonus du kan få i løpet av året. Dette betyr at du kan få tilbake penger opptil en viss sum, mens det du handler for resten av året opptjener ingen bonus.

Det er også veldig stor forskjell på hva disse kortene lar deg bruke bonusen din på. Enkelte gir deg en fast sum tilbake hver måned, mens på andre så må du spare opp poengene og bruke dem opp på noen som du vanligvis handler.

En annen fordel med rene bonuskort er at det som regel er ingen begrensing på hvor mange poeng du kan opptjene i løpet av året, men ulempen er at du kan kun bruke bonuspengene på det kredittkortet tilbyr av avtaler. Så hva synes du er best? – Vi lar det være opp til deg.

Tjen enda med med kredittkort bonus

Er du enten Coop eller Trumf medlem? Bruk disse bonuskortene sammen med ditt kredittkort! Da sparer du enda mer penger når du er ute og handler.

Vi kan ta et eksempel på dagligvarer om du benytter deg av Ikano Visa og handler hos Coop, da får du totalt 3 % tilbake i og med at Ikano kortet gir deg 2 %, og Coop kortet gir deg 1 %. Det samme fungerer på trumf sone butikken, og forestill deg å bruke dette kortet på trumf- dager – da kan du spare opptil 5 %!

Dette trikset fungerer også fint med kredittkort som gir bonus på drivstoff, da Cirkle K har avtale med Coop om rabatt på 35 øre literen på bemannede stasjoner. Da kan du få dette i tillegg når du betaler med enten ditt 365 Direkte eller Flexi Visa kort – Så lenge du har valgt 4 % på drivstoff på ditt Flexi Visa.

Finn beste kredittkort bonus for deg

Som vi har kommet frem til, er det ikke så vesentlig om du velger et kredittkort med bonus eller cashback, det viktigste er at du velger de kortene som gir deg mest igjen for pengene. Enten du vil redusere utgifter på reiser, dagligvarer eller drivstoff, har du mange muligheter for å spare penger med kredittkort i Norge. Nedenfor finner du en liste over de mest omtalte kredittkortene, slik at du kan velge og vrake blant de beste.

Spørsmål og svar om kredittkort bonus

Hvordan blir en kreditt kort bonus utbetalt?

Kortutstedere har forskjellige løsninger på dette. Enkelte har egne kontoer for bonuspoeng, mens andre trekkes av dine opptjente poeng hver måned på din neste faktura.

Lønner det seg å ha et kredittkort?

Om du er flink til å organisere din økonomi, kan det være veldig lønnsomt å ha kredittkort med bonus som gir deg penger tilbake på det du handler mest.

Hvilke kredittkort gir ubegrenset med bonus?

Det er 2 kort vi kan anbefale som gir ubegrenset bonus per år, og det er enten Bank Norwegian eller SAS Eurobonus. Men ubegrensede kort betyr at du må bruke poengene på tjenester som disse flyselskapene selger.

Hvordan kan jeg vite verdien på kredittkort bonuspoeng?

Alle kredittkortutstedere har en oversikt over hvor mye disse poengene er verdt, og spenner seg fra 1 øre til 30 øre per krone du bruker. Dette tilsvarer 1 til 30 % av kjøpesummen. Som regel er det varer eller tjenester som kredittkortutstederen selger som gir de høyeste poengsummene.

Kan jeg bruke bonusen jeg opptjener på det jeg vil?

Enkelte kredittkort lar deg bruke bonusen på alt av varer du kunne tenke deg å kjøpe, eller rett og slett trekker av bonusen du har opptjent på neste faktura. Blant annet har Sparebank 1 en egen konto for bonus du opptjener som også gir rente på pengene du sparer på denne kontoen.