Kredittkort uten uttaksgebyr i minibank

Finn de beste kredittkortene i Norge som er uten uttaksgebyr både i Norge og i utlandet og hvilke kort som lønner seg mest på tur.

kreditkort

Vi har funnet 6 kredittkort uten uttaksgebyr i verken Norge eller i utlandet på minibanker. Disse kredittkortene heller heller ingen gebyrer på handel i utlandet. Vel og merke er det ikke noen kredittkort i Norge som er helt kostnadsfrie å bruke i utlandet. Dette skal vi se nærmer på etter hvert i artikkelen.

Liste over kredittkort uten uttaksgebyr i Norge og utlandet

Mens de fleste kredittkort her i landet tar gjerne 40 kroner og 1 % av det totale uttaksbeløpet, er det ingen av disse kortene som tar ekstra gebyrer når du tar ut penger i Norge. Vi har laget listen ut i fra de mest populære kredittkortene i Norge, og skriver litt mer om fordelene under listen.

Loading...

TF Bank MasterCard har vært et veldig populært kort i Norge siden 2020. Hovedårsakene er at kortet kommer med et stort fordelsprogram med hundrevis av butikker du kan få gode rabatter. I tillegg inkluderer kortet reiseforsikring og koster absolutt ingenting å eie. Santander Gebyrfri Visa tilbyr stort sett det samme, men i tillegg har det et litt lavere valutapåslag når du handler i utlandet.

Om du er mer opptatt av å opptjene penger til reiser er Bank Norwegian kortet veldig fordelaktig. Du kan nemlig få 1 prosent tilbake å alt du handler. verken Sbanken eller re:member Gold har kanskje ikke store fordelsprogrammer å skryte av, men de har blant annet markedets laveste rente.

Til slutt er DNB Nor MasterCard overraskende billig å bruke i utlandet og handle på nett. I tillegg får du rabatter på elbillading, drivstoff og mye mer når du har dette kortet med deg i hverdagen!

Det er aldri helt gratis å handle i utlandet

Selv om alle disse kortene ikke tar seg ekstra betalt når du tar ut penger i minibanker, er det en ting du aldri kommer unna med norske kredittkort – valutapåslaget.

Derfor er det sjeldent lønnsomt å bruke norske kredittkort eller debetkort når du skal ta ut kontanter. Dessverre er dette fortsatt helt nødvendig i mange land, og dette kan bli svært kostbart.

I tillegg til valutapåslaget tilkommer det som regel egne gebyrer fra banken som har utstedt minibanken. Det er ikke uvanlig at dette gebyret ligger på 40 kroner og oppover per transaksjon i enkelte land.

Billigste kredittkort uten uttaksgebyrer

Billigste gebyrfrie kredittkortet uten uttaksgebyrer er re:member Gold.

Ut i fra vår test av norske kredittkort er det re:member Gold som kommer best ut når det gjelder lave kostnader på kontantuttak. Det er også tatt hensyn til rentenivået på kortene i og med at rente blir tillagt fra første dag når du tar ut penger. Med en effektiv rente som ligger på 3 til 5 % lavere enn de andre krotene i listen ovenfor, er det helt klart at re:member Gold gir den laveste regningen til slutt.

Rentefri betalingsutsettelse gjelder ikke for uttak

Du har sikkert sett at de fleste kredittkort i Norge tilbyr en rentefri periode etter at du har brukt av kreditten. Denne perioden er som regel på 45 til 50 dager avhengig av kortutsteder. Men du må være klar over at denne perioden gjelder kun ved handel i butikk eller på nett med kredittkortet. Dette gjelder ikke regningsbetaling eller når du tar ut penger i en minibank.

Derfor er det viktig å tenke over rentekostnader i tillegg, i og med at renter påløper seg fra dag en når du benytter deg av kredittkortet. Så selv om kortutstederen ikke tar et ekstra gebyr for uttaket, er det derimot ikke helt kostnadsfritt på grunn av rentene du vil få på din neste regning.

Slik slipper du uttaksgebyr i utlandet

Om du vil handle helt uten uttaksgebyrer er det heller bedre å velge et forhåndsbetalt kort som Wise eller Revolut. Når du bruker disse kortene tar du ut pengene i lokal valuta. Dermed trenger du ikke å tenke på skyhøye gebyrer fra minibankutstederen eller valutapåslaget.

Hvordan fungerer dette?

  1. Sett inn penger på din Wise eller Revolut konto
  2. Veksle til lokal valuta inne på appen
  3. Bruk ditt Wise eller Revolut kort i minibanker

Om du har først og fremst behov for euro, amerikanske dollar eller pund, så spiller det ingen rolle hvilken av disse tjenestene du velger. Har du derimot behov for mer eksklusive valuta som filippinske peso eller bulgarske lev, får du et mye større utvalg hos Wise.

Benytt kredittkort først og fremst på handel

Ut i fra denne artikkelen er det enkelt å se at uttak i minibanker i utlandet er aldri lønnsomt. Men om du kan unngå å ta ut kontanter er dette den beste løsningen. Det finnes faktisk flere kredittkort som gir rabatter også i utlandet. På denne måten kan du spare på valutapåslaget og få igjen på det du handler i ferien.

Du kan for eksempel finne kort som gir deg både penger tilbake på flybilletter og hotell, reiseforsikringer, dagligvarehandel i utlandet og mye mer. Jo færre kostnader du har på turen utenom handel, jo mer sparer du totalt.

Oppsummering

  • Ønsker du å benytte deg av kredittkort for uttak i utlandet har det fleste norske kredittkort gebyrer på dette.
  • Skal du unngå uttaksgebyr kan du benytte deg av Bank Norwegian, TF Bank MasterCard, Santander gebyrfri Visa, DNB MasterCard, re:member Gold og Sbanken kredittkort.
  • I utlandet er det aldri helt uten kostnader å bruke kredittkort på verken uttak eller handel.
  • Du kan også unngå minibankgebyrer og valutapåslag helt i utlandet om du heller velger forhåndsbetalte kort fra Enten Wise eller Revolut.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort uten uttaksgebyr

Hvilke kredittkort har laveste uttaksgebyrer i Norge?

Det finnes mange kort uten gebyrer blant annet Sbanken, DNB, Bank Norwegian, TF Bank og mange flere du kan finne å vår liste øverst på nettsiden.

Hvilke kostnader bør jeg tenke på når jeg tar ut penger i utlandet?

Når du tar ut penger i en minibank vi det bestandig være et valutapåslag på norske kredittkort. Denne kostnader er på 1.75 til 2 prosent av uttaksbeløpet. I tillegg har som regel har minibanker som regel et eget gebyr for utenlandske kort.

Gjelder rentefri betalingsutsettelse på kontantuttak?

Den rentefrie perioden på kredittkort i Norge gjelder kun når du handler med kortet. Om du enten tar ut kontanter eller betaler regninger med kortet vil du som regel få renter fra dag en.

Hva slags uttaksgebyrer er det på norske minibanker?

Mange kredittkort tar opptil 40 kroner og 1 prosent av uttaksbeløpet om du tar ut penger i en norsk minibank. Derimot er det flere banker som ikke gjør dette – se vår iste for å unngå minibankgebyrer på uttak.

Hvordan kan jeg unngå uttaksgebyrer i utlandet?

Du kan velge forhåndsbetalte kort som Wise eller Revolut hvor du veksler inn i den lokale valutaen på forhånd. Da slipper du å betale dyre valutapåslag og minibankgebyrer i utlandet.