Bankkort

Hva er et bankkort? Et bankkort er et betalingskort autorisert fra banken din som lar deg utføre varekjøp og uttak fra din personlige brukskonto.

I stedet for å gå i banken for å ta ut kontanter eller å skrive ut sjekker, som var vanlig praksis før i tiden, kan man nå selv ta ut penger i en minibank ved hjelp av et bankkort.

De aller fleste butikker i Norge i dag har bankterminaler man kan betale med da det er blitt mindre og mindre vanlig å gå rundt med kontanter.

For å bruke kortet ditt må du taste inn en firesifret personlig kode. Det er viktig at du aldri deler denne koden med noen, for hvis denne kommer på avveie kan du risikere at innholdet på bankkontoen din tømmes hvis kortet ditt skulle bli stjålet.

Sammenlign kredittkort hos oss i dag

 

Fordeler med bankkort

Et bankkort har utrolig mange fordeler. Med et bankkort kan du blant annet ta ut penger, kjøpe varer, handle og bestille flyreiser på nett.

For mange er det en trygghet å slippe å gå rundt med så mye kontanter hele tiden.

Hvis du skulle være så uheldig å få frastjålet kortet ditt, så kan dette sperres umiddelbart ved å ringe banken. Du får da deretter tilsendt et nytt bankkort.

Leave a Comment