Refinansiering av kredittkort

Vi viser deg flere alternativer for refinansiering av kredittkortgjeld og hvordan du kan bli fortere gjeldfri ved å forhandle med bankene.

kreditkort

Har du pådratt deg altfor mye gjeld gjennom mange forskjellige kredittkort? Da er du nok ikke alene ettersom det blir mer og mer vanlig å leve på kreditt. Denne gjeldspiralen kan være vanskelig å komme ut av, og derfor ender man ofte opp med å ta opp ny gjeld for å betale tilbake den gamle.

Men det finnes en bedre løsning, og det er refinansiering av kredittkort. Når du refinansierer kredittkort, tar du opp et nytt lån hvor du samler de ulike kredittkortlånene. Dette betyr at banken du søker refinansiering hos overtar tilbakebetalingen av kredittkortregningene, og du får bare én faktura å forholde deg til månedlig.

Fordelene med å refinansiere kredittkort

  1. Mindre renter og gebyrer – for en person som har tre kort eller flere som du betaler på i måneden, er det masse penger som får tapt på grunn av at du betaler mye mer rente enn du må. Husk at de fleste kort har en rente på 20% og oppover, mens et gjennomsnittlig forbrukslån ligger på 13%. Dette betyr at du vil spare masse rentekostnader i året ved å samle alle kredittkort til ett lån.
  2. Lengre nedbetalingstid – Som regel får du ikke mer enn 3 år på å nedbetale kredittkort gjeld. Dette går som regel fin om du kun har ett kredittkort å betale på, men med flere kan dette tynge økonomien mye. Når du refinansierer kredittkortgjeld får du muligheten til å nedbetalte over 5 år eller mer om du har behov for dette, slik at ikke gjelden tynger økonomien din.
  3. Blir raskere gjeldfri – På den andre siden, om du takler fint de månedlige betalingene, kan du heller bli raskere gjeldfri ved å betale mindre renter, og heller mer på avdragene på lånet. Med andre ord, refinansiering av kredittkort gir deg mer fleksibilitet i økonomien.

Kriterier for å refinansiere

Det finnes flere forskjellige alternativer for å refinansiere kredittkort gjeld og bli raskere gjeldfri. Men du må følge visse kriterier som er lovbestemt og som bankene ikke kan unnvike:

  • Du kan ikke ha mer enn 5 ganger inntekten i samlet gjeld
  • Du må ha fast inntekt for å kunne betjene lånet
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

I tillegg kan bankene ha sine egne krav om alder, inntekt og sivilstatus, så det er stor forskjell mellom bankene om hva de vil ha som kunder. Derfor er det lurt å benytte seg av en lånemegler som sender søknaden din til flere samtidig. Dette gjelder med mindre du ikke har sikkerhet i bolig, og må refinansiere kredittkort med et forbrukslån.

Derimot, om du har bolig, kan du forsøke å refinansiere kredittkortgjelden for å få dette samlet med ditt boliglån. for å refinansiere kortgjeld på boligen må du:

  • Få ny takstverdi på boligen
  • Søke om et opplån fra banken

Denne prosessen tar som regel litt lengre tid enn å søke om et forbrukslån, men renten er mye lavere på et boliglån.

Kan jeg refinansiere kredittkort selv med betalingsanmerkning?

I enkelte tilfeller kan banker akseptere å hjelpe deg med kredittkortgjeld selv om du har betalingsanmerkninger. dette kalles for et omstartslån, og er beregnet for dem som har både boliglån og andre kreditter de vil slå sammen. Men her er det en rekke andre kriterier som må være på plass for at et slikt lån skal innvilges.

  • Du har eiendom som du kan stille til pant
  • Du kan en kausjonist som kan garantere for lånet

Banken kan også ha andre kriterier enn dette, men disse er de viktigste å forholde seg til. Spesielt dette med å få tak i en kausjonist kan være veldig utfordrende, etter som få familiemedlemmer er villige til å stå ansvarlig for en annen persons gjeld.

I tillegg vil banken sørge for at du samlet alle gjeld hos dem om de skal innvilge et omstartslån, noe som betyr at du kan ende opp med en høyere rente enn det du betaler på enten boliglån eller billån enn det du gjør i dag. Men samlet sett vil du få en mer oversiktlig økonomi, og en ny sjanse til å få fjernet dine betalingsanmerkninger.

Spar penger med refinansiering av kredittkort

Med refinansiering av kredittkort kan du ende opp med å spare veldig mye penger i lengden. Dette er fordi gebyrene blir mindre og renten lavere.

Det er svært mange banker som tilbyr refinansiering av kredittkort, og dette kan du enkelt og greit søke om på nettet via et elektronisk søknadsskjema på bankens nettside.

Ikke nøl med å søke om refinansiering av kredittkort hvis du føler at gjelden din er på tur til å spinne ut av kontroll. Refinansiering gir deg en mye bedre økonomisk oversikt ettersom det ryddes opp i økonomien din, og du slipper å betale på unødvendige renter og gebyrer.

Les mer om gjeld og få rådgivning hos Gjeldsoffer Alliansen

Ofte stilte spørsmål om refinansiering av kredittkort

Er det høy rente på refinansiering av kredittkort?

Det er mange forskjellige kriterier som avgjør rente, så det er vanskelig å gi et eksakt tall. Men et forbrukslån eller opplåning på bolig er ofte langt rimeligere enn å betale på flere kredittkort. Vår anbefaling er å innhente tilbud fra flere forskjellige banker for å få det beste renten.

Hvor mye kan jeg refinansiere av kredittkortgjeld?

Dette kommer litt an på hvor mye gjeld du har i forhold til din inntekt. Om du har mer gjeld enn det banken anser som forsvarlig, er det ikke sikkert at du vil få tilbud om refinansiering i det hele tatt. Men det viktigste er at du samler inn all informasjon og er ærlig med bankene om hvor mye gjeld du har når du søker.

Hvordan kan jeg refinansiere kredittkort?

Du kan enten søke om å slå all kortgjelden sammen til et lån på enten et forbrukslån eller sammen med boliglånet om du eier bolig i dag. Du kan søke på nettet direkte til alle banker og få tilbud om rente og sammenslåing av gjelden, så lenge du oppfyller kriteriene til bankene.

Hvorfor lønner det seg å refinansiere kredittkort?

Kredittkort har som regel veldig høy rente i forhold til andre typer lån. De er laget for å gi kortsiktige lån som du er i stand til å tilbakebetale i løpet av kort tid. Men trenger du lengre nedbetalingstid, er refinansiering det beste alternativet for å spare penger på rentekostnadene.