SAS EuroBonus-poeng: Hva betyr overgangen til SkyTeam for deg?

Nylig ble det kjent at SAS vil forlate Star Alliance til fordel for Air France KLMs allianse, SkyTeam. Dette har skapt uro blant mange av SAS’ lojale kunder, spesielt de som har akkumulert et betydelig antall EuroBonus-poeng. Hva innebærer dette for poengenes fremtid?

Sas forlater star alliance
SAS har slitt med økonomiske utfordringer over en lengre periode, og Norwegian har ikke stått stort bedre stilt. Når det derimot gjelder bonusprogrammer og kredittkort, rangerer vi Bank Norwegian høyest i sammenligningen av de beste kortene for å tjene poeng hos både SAS og Norwegian.”

SAS tar et nytt skritt

På tirsdag ble det offentliggjort at SAS vil skifte eierskap og dermed forlate Star Alliance for å bli en del av Air France KLMs allianse, SkyTeam, innen sommeren 2024.

Uro blant EuroBonus-medlemmer

Markus Olsen, en entusiastisk bonusjeger og grunnlegger av Poengreise.no, har på nk.no uttrykt bekymring for en mulig devaluering av EuroBonus-poeng som følge av denne overgangen. Han antyder at poengene kan reduseres i verdi hvis EuroBonus-medlemmene til SAS blir en del av Air France KLMs fordelsprogram, Flying Blue. På bakgrunn av dette råder Olsen alle EuroBonus-medlemmer til å benytte seg av poengene før overgangen neste sommer.

Overgangen fra Star Alliance til SkyTeam markerer en vesentlig endring for SAS og deres trofaste kunder. Selv om det er naturlig å føle bekymring rundt potensielle endringer i EuroBonus-poengenes verdi, er det viktig å huske at SAS vil jobbe for å opprettholde kundenes tillit. De vil utvilsomt sikte mot en sømløs overgang for sine medlemmer. Men ifølge Fredrik Falkengren på Allekredittkort.org, er det smart å bruke opp poengene nå.

SAS Eurobonus
Noen av kredittkortene som gir EuroBonus-poeng i dag er Amex og SAS EuroBonus Mastercard.
sasplatinum

Hva innebærer dette for deg som EuroBonus-medlem?

Selv om EuroBonus-poengenes skjebne fortsatt er usikker, er det viktig for medlemmer å holde seg oppdatert og vurdere hvordan de kan utnytte poengene sine optimalt i denne overgangsfasen.

Mens vi venter på mer detaljert informasjon om hva overgangen til SkyTeam vil bety for EuroBonus-poeng, bør medlemmer være proaktive og vurdere sine muligheter.