Kortinformasjon

Sparebank1 Mastercard er kredittkortet for både deg som er kunde i banken og deg som ikke er det. Er du allerede eksisterende kunde, kan du søke om Sparebank1 Mastercard i din egen nettbank. Hvis du derimot er ny kunde, kan du søke om kredittkortet via bankens nettsider eller ved å ringe kundeservice.

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:1 % + 40 kr
Aldersgrense :18 år
Valutapåslag:2 %
Inntektskrav:100 000 kr
Rentefritt:45 dager
Bonus:cashback koster ekstra

Fordeler

  • Ingen årsavgift
  • 1 % cashback på alt du handler
  • Reiseforsikring inkludert
  • 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
  • 20 % rabatt på strømmetjenester (18-38 år)
  • Kontaktløst kort

Ulemper

  • Høye gebyrer på minibank uttak
  • Få forsikringstilbud
  • 2 % valutapåslag i utlandet

Visste du at...?

Du kan spare enda mer ved å benytte deg av Coop eller Trumf kortet sammen med Sparebank 1 Mastercard. Når du handler på enten Coop eller trumf slår du inn ditt medlemskort før du handler, deretter betaler du med ditt kredittkort fra Sparebank 1.

Egenskaper

 • Forsikring

 • Bonus

 • Shopping

 • Reise

 • Drivstoff

 • Mat

 • Kontaktløs

 • Uten årsavgift

Få 1 % på alt du handler med Sparebank1 Mastercard

Sparebank 1 gjør det enkelt for deg å spare penger i hverdagen når du handler dagligvarer, klær og alt annet du har behov for. Det beste av alt er at rabatten ikke har en begrenset sum per år, og du kan få igjen penger på akkurat det du bruker penger på.

For å få dette tilbudet må du betale 10 kroner i måneden. Men la oss si at du har et forbruk på 10 000 kroner på mat, klær, drivstoff og alle småkjøp du gjør i hverdagen – da sparer du 100 kroner per måned ved å bruke Sparebank 1 MasterCard fremfor ditt vanlige debetkort i banken. Disse pengene får også 5 % rente om du ikke tar ut pengene fra din cashback konto!

Å betale med kredittkort i stedet for debetkort har flere fordeler. For det første slipper du å betale på forskudd, og i tillegg er det ekstra trygt å handle med Sparebank1 Mastercard på nettet eller i utlandet. Dette er fordi du er ekstra beskyttet mot svindel, konkurs og manglende leveringer fra nettbutikker gjennom egne lovbestemmelser.

Når du er på reise, gir også et Mastercard en ekstra sikkerhet hvis du skulle være så uheldig å bli frastjålet kortet, da vedkommende som har tatt kortet, ikke får tilgang til brukskontoen din.

Frame-6.png
Layer_7.png

Sparebank1 Mastercard Reiseforsikring

Reglene for å få reiseforsikring ved kjøp av reiser med ditt Sparebank1 Mastercard er svært enkle: Du må betale minst halve reisebeløpet (transportkostnader eller drivstoff) med kredittkortet, og dermed trer reise- og avbestillingsforsikringen automatisk i kraft.

Utførlige forsikringsvilkår må leses på bankens nettside, men noen få retningslinjer lyder som følger: Forsikringen dekker ferie-, fritid- og yrkesreiser med minst én overnatting. Hvis transportmiddelet imidlertid er fly, er det ingen krav til overnatting for at forsikringen skal tre i kraft.

Reiseforsikringen dekker reiser med en varighet på inntil 90 dager, og starter idet kortinnehaver reiser fra bostedsadresse, arbeids-/undervisningssted og til vedkommende er tilbake. Forsikringen gjelder for kortinnehaver og de som han eller hun bor sammen med fast (barn under 20 år), eventuelt inntil tre andre personer som vedkommende reiser sammen med. Forsikringen dekker også egenandelen ved uhell med leiebil, noe som ikke alle kortbaserte reiseforsikringer gjør.

Gebyrer og kostnader på Sparebank 1 kredittkort

Med et Sparebank1 Mastercard er det gratis å betale i både butikker, nettbutikker og restauranter i Norge. Ved varekjøp i utlandet kommer et valutapåslag på 2 prosent i tillegg. Skal du derimot ta ut penger i en norsk minibank koster det 40 kroner pluss 1 % av uttaksbeløpet, noe som tilsvarer hele 50 kroner om du tar ut tusen kroner i en minibank her i landet.

Kredittkortet fra Sparebank1 har ingen årsavgift, og du har inntil 45 dager rentefri kreditt, noe som gir deg litt ekstra tid før rentene begynner å løpe. Du kan når som helst betale tilbake et større beløp enn minstebeløpet som kreves månedlig, og du velger selv om du vil betale via avtalegiro eller faktura per post.

Dommen

Sparebank 1 kredittkort er et veldig praktisk økonomisk hjelpemiddel i hverdagen med enkle rabattordninger og lange betalingsfrister.
Men det vi savner er muligheten til å legge til flere forsikringer på kredittkortet, som for eksempel betalingsforsikring eller uhellsforsikringer på nye innkjøp. Dette kan du for så vidt få gjennom forsikringene hos Sparebank 1, men det hadde vært fint om de hadde rabatterte forsikringer du kunne få med kortet i tillegg.
Ellers er reiseforsikringen veldig god, og Sparebank 1 er kjent for å ha et raskt og ryddig skadeoppgjør om uhellet er ute. Så er du ute etter et kreditt kort med en god reise og avbestillingsforsikring, er Sparebank 1 Mastercard absolutt å anbefale.

 

Kom i gang med Sparebank 1 MasterCard

   

  1. Klikk på «Søk nå» for å komme til Sparebank1
  2. Velg riktig kort for deg
  3. Klikk “Søk” knappen under kredittkortet du ønsker

   

SØK NÅ
Annonse
 

Andre kredittkort vi anbefaler

Loading...
TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
 • Kåret til beste kredittkort 2023
 • Fordeler og forsikringsytelser på reise

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:26,69 %
SØK NÅpå TF Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:43 dager
Bonus:Nei
 

Ofte stilte spørsmål om Sparebank 1 Mastercard

Hvem kan få et Sparebank 1 MasterCard
Hvordan får jeg penger tilbake når jeg handler?
Hvor høy kredittgrense kan jeg få hos Sparebank 1?
Når gjelder reiseforsikringen på Sparebank 1 MasterCard?
Hvordan når jeg Sparebank 1 kundeservice?