Sparebank1 Mastercard

Sparebank1 Mastercard er kredittkortet for både deg som er kunde i banken og deg som ikke er det. Er du allerede eksisterende kunde, kan du søke om Sparebank1 Mastercard i din egen nettbank. Hvis du derimot er ny kunde, kan du søke om kredittkortet via bankens nettsider eller ved å ringe kundeservice. Å betale med kredittkort i stedet for debetkort har flere fordeler. For det første slipper du å betale på forskudd, og i tillegg er det ekstra trygt å handle med Sparebank1 Mastercard på nettet eller i utlandet. Dette er fordi du er ekstra beskyttet mot svindel, konkurs og manglende leveringer fra nettbutikker gjennom egne lovbestemmelser. Når du er på reise, gir også et Mastercard en ekstra sikkerhet hvis du skulle være så uheldig å bli frastjålet kortet, da vedkommende som har tatt kortet, ikke får tilgang til brukskontoen din. Med et Sparebank1 Mastercard er det gratis å betale i både butikker, nettbutikker og restauranter i Norge. Ved varekjøp i utlandet kommer et valutapåslag på 1,75 prosent i tillegg. Kredittkortet fra Sparebank1 har heller ingen årsavgift, og du har inntil 45 dager rentefri kreditt, noe som gir deg litt ekstra tid før rentene begynner å løpe. Du kan når som helst betale tilbake et større beløp enn minstebeløpet som kreves månedlig, og du velger selv om du vil betale via avtalegiro eller faktura per post. Kredittkortet fra Sparebank1 har en effektiv rente på 23,9 prosent per år, basert på et kredittlåneksempel på 15 000 kroner fordelt over 12 måneder.

En rekke fordeler med et Sparebank1 Mastercard

Som Mastercard-kunde hos Sparebank1 kan du benytte deg av flere fordeler, for eksempel ulike såkalte supertilbud. Dette er tilbud som ikke varer så lenge, så med andre ord må du slå til relativt kjapt for å sikre seg disse, noe som også er enkelt fordi du kan bli varslet gratis på SMS to dager før supertilbudet kommer. SMS-tjenesten kan du registrere deg for hos Sparebank1 når du bestiller kredittkortet. Supertilbudene kommer i alle slags utgaver – eksempelvis rabatter på alt fra reiser og konserter til klær og utstyr. Kanskje er du så heldig å kunne slå til på et produkt du har siklet etter over lengre tid? En annen fordel med Sparebank1 Mastercard er såkalt kontaktløs betaling, som du kan benytte deg av på småbeløp på inntil 200 kroner. Dette innebærer ingen ekstra kostnader og er en sikker betalingsmetode uten PIN-kode. Det eneste du trenger å gjøre, er å berøre betalingsterminalen med kredittkortet. Merk at denne funksjonen fungerer bare på betalingsterminaler med som har «kontaktløs»-merket (det samme merket som Wi-Fi-tegnet på telefonen). Første gang du tar i bruk kontaktløs-betaling, må du taste inn PIN-koden din av sikkerhetsmessige årsaker. Les mer om denne praktiske fordelen og hvordan du går fram for å aktivere denne, på hjemmesiden til Sparebank1.

Reiseforsikring inkludert når du betaler deler av reisen med Sparebank1 Mastercard

Reglene for å få reiseforsikring ved kjøp av reiser med ditt Sparebank1 Mastercard er svært enkle: Du må betale minst halve reisebeløpet (transportkostnader eller drivstoff) med kredittkortet, og dermed trer reise- og avbestillingsforsikringen automatisk i kraft. Utførlige forsikringsvilkår må leses på bankens nettside, men noen få retningslinjer lyder som følger: Forsikringen dekker ferie-, fritid- og yrkesreiser med minst én overnatting. Hvis transportmiddelet imidlertid er fly, er det ingen krav til overnatting for at forsikringen skal tre i kraft. Reiseforsikringen dekker reiser med en varighet på inntil 90 dager, og starter idet kortinnehaver reiser fra bostedsadresse, arbeids-/undervisningssted og til vedkommende er tilbake. Forsikringen gjelder for kortinnehaver og de som han eller hun bor sammen med fast (barn under 20 år), eventuelt inntil tre andre personer som vedkommende reiser sammen med. Forsikringen dekker også egenandelen ved uhell med leiebil, noe som ikke alle kortbaserte reiseforsikringer gjør.

Et skreddersydd kredittkort for LO-medlemmer

Medlem av LO? Da kan du bestille Sparebank1 sitt eget LOfavør Mastercard, som gir trygghet for LOs medlemmer året rundt – på jobben, hjemme, på reise og ved netthandel. Noen av medlemsfordelene inkluderer billettforsikring hvis du blir forhindret fra å dra på en konsert eller et arrangement, og hvis du blir syk eller arbeidsledig, får du gratis betalingsforsikring i tre måneder. Foruten fordelene for LO-medlemmer fungerer kortet som det vanlige Sparebank1 Mastercard. Det betyr at du får reiseforsikring inkludert når du betaler halvparten av reisekostnadene med kredittkortet, og du har den samme tryggheten når du benytter Mastercardet for å handle på nett eller når du betaler i utlandet.

Sammenlign MasterCard kredittkort hos oss i dag