10 tips for å utnytte dine SAS EuroBonus-poeng best mulig

Etter at Air France-KLM har trådt inn som ny storaksjonær i SAS, er det tydelig at vi er på vei inn i en periode med betydelige endringer. Med SAS sin historiske overgang fra Star Alliance til SkyTeam, en allianse hvor Air France-KLM allerede er en aktiv medlem, møter vi både usikkerhet og muligheter. Denne viktige endringen, som forventes å være fullført før sommeren 2024, betyr at tiden er inne for å handle for alle EuroBonus-medlemmer.

Hvorfor du bør bruke dine poeng nå

Selv om SAS EuroBonus for øyeblikket forblir uendret, er det uunngåelig at programmet vil gjennomgå endringer etter overgangen.

Allekredittkort har vi sett en økende bekymring blant våre brukere, og vi oppfordrer derfor alle EuroBonus-medlemmer til å bruke opp sine poeng snarest.

Å handle nå minimerer risikoen for at dine hardt opptjente poeng mister sin verdi.

10 tips for å maksimere verdien av dine EuroBonus-poeng

Har du samlet opp SAS EuroBonus-poeng, men er usikker på hvordan du best kan bruke dem, spesielt hvis du ikke har så mange? Ikke bekymre deg! Selv en mindre mengde poeng kan gi verdifulle fordeler og opplevelser. Her er våre topp 10 tips for å maksimere verdien av dine EuroBonus-poeng.

1. Doner dine poeng

På SAS EuroBonus Shop-nettsiden under donasjonsseksjonen, finnes det muligheter for å donere dine EuroBonus-poeng til forskjellige veldedighetsorganisasjoner. Her er noen av organisasjonene du kan donere dine poeng til:

Disse donasjonene gir EuroBonus-medlemmer en mulighet til å bidra til viktige saker og gjøre en forskjell med sine poeng. Hvis du ikke har så mange poeng, eller hvis du foretrekker å bruke dem for å støtte veldedighet, er dette en utmerket måte å gjøre det på.

Doner dine EuroBonus-poeng til veldedighet direkte gjennom SAS sin hjemmeside.

2. Slå sammen poeng med familie og venner

På SAS EuroBonus kan medlemmer opprette en Point Sharing-gruppe for å samle poeng sammen. Dette forenkler prosessen med å nå belønninger og faktisk benytte seg av poengene.

Ved å invitere familie og venner til å delta med sine EuroBonus-nummer, kan poengene som alle i gruppen tjener, samles på en felles konto. Disse poengene kan deretter brukes til å bestille reiser, oppgradere flybilletter, leie bil, og mye mer, noe som gjør det lettere for gruppen å oppnå felles reisemål og nyte fordelene med EuroBonus.

3. Bruk nettstedet som alle “ekte” poengjegere bruker

Bruk en nettside der du faktisk raskt og enkelt kan finne bonusflyreiser. Vi er mange som har forsøkt å finne en bonusreise, men har gitt opp fordi det er altfor komplisert.

For dette alternativet kreves det at du/ dere har tilgang til minst 60 000 poeng for en tur-retur reise.

Awardhacks.se er en svensk nettside som gjør det enklere å finne SAS langdistansebonusreiser. Siden samler data direkte fra SAS og tilbyr filtre for å akselerere din søk. Detaljerte tilbud og bookingmuligheter fra SAS’ nettside er bare et klikk unna. Ved å registrere deg kan du også få tilpassede varslinger. Nettstedet tillater også å sjekke tilgjengeligheten for SAS bonusreiser innen andre Star Alliance-frekventflygerprogrammer som Miles&More.

4 Bestill en bonusreise for ditt barn

EuroBonus er et av de mest barnevennlige bonusprogrammene for hyppige flyreisende.

For barn under to år er det ekstra gunstig – de flyr nemlig gratis i fanget ditt når du bestiller bonusreiser, og ikke engang skatter eller tilleggsavgifter tilkommer. For barn mellom to og elleve år blir det også fordelaktig, da de kun betaler 50% av den voksne milprisen pluss fulle skatter og tilleggsavgifter. Dette gjør EuroBonus til et utmerket valg for familier som ønsker å reise sammen og spare poeng samtidig.

For dette kreves minst 5 000 poeng for en tur-retur reise.

5. Bestill en flybillett helt eller delvis med poeng

Med SAS EuroBonus kan du bruke dine poeng til å helt eller delvis betale for flybilletter. Dette gir deg fleksibilitet til å bruke poeng selv om du ikke har nok for en hel billett, og betale resten med penger.

For å betale en billett t&r helt med poeng kreves minst 10 000 poeng. Det strekker til en innenriks flybillett. 30 000 poeng tar deg ut i Europa og tilbake.

Har du mindre enn 10 000 poeng kan du delbetale din flybillett med poeng og betale resten med penger.

6. Oppgraderinger hos SAS

SAS EuroBonus-medlemmer kan oppgradere sin flyvning til SAS Plus eller SAS Business, enten ved å legge et bud bestående av Eurobonus-poeng.

Budgivningen er tilgjengelig frem til 6 timer før avgang for langdistanseflyvninger og 25 timer for kortere flyvninger. Oppgraderinger tilbyr fordeler som Fast Track, lounge-tilgang, og mer komfortable seter.

Hvor mange poeng som kreves er helt avhengig av hvor mange seter som er tilgjengelige og hva andre har budt.

Oppgrader din reise til SAS Plus eller SAS Business ved å by med dine EuroBonus-poeng.

7. Oppgraderinger med Star Alliance

EuroBonus-medlemmer kan bruke sine poeng for å oppgradere på flyvninger med Star Alliance-partnere. Dette gir tilgang til høyere reiseklasser, som Business eller First Class, avhengig av tilgjengelighet. Oppgraderinger tilbyr ekstra komfort og service, som prioritert innsjekking, lounge-tilgang og forbedret måltidsservice.

Poengkrav varierer avhengig av flyselskap og destinasjon, men regn med minst 10 000 poeng.

8. Bestill hotell

Bruk EuroBonus-poeng for å bestille hotellnetter verden over. Poengene kan brukes for hele eller deler av oppholdet, noe som gjør det til en kostnadseffektiv måte å forlenge ferien eller oppgradere hotellopplevelsen. Hotellbestillinger gjøres enkelt via SAS hjemmeside.

Å bestille hotell er ikke den mest økonomiske måten å bruke poeng på, men hvis du har vanskelig for å planlegge en flyreise, kan det være et alternativ.

Flertallet av hoteller i Norge koster 20 000 poeng eller mer – men hvis du leter riktig lenge kan du finne hoteller for så lite som 12 000 poeng.

9. Legg til lounge-tilgang

SAS-Go-reisende kan bruke 3000 EuroBonus-poeng for å få tilgang til SAS-loungene på flyplassene i København, Oslo og Arlanda. Hvis du hadde betalt kontant, er tilgangen mellom 299 og 349 kroner.

10. Bestill Widerøe-flyvninger

Med SAS EuroBonus-poeng kan du enkelt booke bonusreiser med Widerøe, og utforske de mange unike destinasjonene de tilbyr. Det er en utmerket måte å benytte dine opptjente poeng for å oppdage nye steder i Norge

Best verdi for ulike Eurobonus – forskjellige poengsummer

Her er hva du kan få best verdi for dine poeng avhengig av hvor mange poeng du har:

Dårligst verdi for EuroBonus-poeng

Uansett hvor mange poeng du har, finnes det alltid smarte måter å bruke dem på. Planlegg smart og få mest mulig ut av dine EuroBonus-poeng!