Kortinformasjon

Sbankens har et godt kredittkort som er billig å bruke i både innland og utland. Kredittkortet ble faktisk kåret av Norsk Familieøkonomi til å være billigst i bruk, og det er ikke så rart når du tar en titt på prislisten over gebyrer og renter på kortet. Sbankens kredittkort har for eksempel gebyrfrie uttak både i inn- og utland og ingen fakturagebyr eller månedsgebyr. Men finnes det noe kjøpsfordeler på dette kortet, eller er det reiseforsikring inkludert? Vi skal se nærmere på alle fordeler og ulemper med Sbankens kredittkort.

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Nei
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense :18 år
Valutapåslag:2 %
Inntektskrav:Ansettelse
Rentefritt:50 dager
Bonus:Nei

Fordeler

  • Ingen årsavgift
  • Ingen ekstra gebyrer ved handel
  • 0,- i gebyr ved kontantuttak
  • 50 dagers rentefri betalingsutsettelse
  • Reiseforsikring inkludert (Codan)
  • Gratis ekstrakort til ektefelle/samboer

Ulemper

  • Valutapåslag på 2 %
  • Ingen faste rabatter
  • Ingen handlefordeler

Visste du at...?

Du kan bruke Sbanken kredittkort til både mobilbetaling og vipps. Tilknytter du kortet ditt til tjenester som Google Pay eller Apple Pay, slipper du å ta med deg det fysiske kredittkortet når du er ute og handler.

Egenskaper

 • Forsikring

 • Kontaktløs

 • Uten årsavgift

Vilkår for Sbankens kredittkort

Når du søker om kredittkort hos Skandiabanken via et søknadsskjema på bankens nettside, vil du få svar med det samme på hvor mye kreditt Skandiabanken kan tilby deg, basert på dine økonomiske forutsetninger. Deretter mottar du kortet innen en uke til din folkeregistrerte adresse. Kortet må aktiveres i nettbanken før det tas i bruk, og her hentes også PIN-koden ut.

Når du har tatt ut kreditt, enten via uttak, overføring eller betaling i butikk eller nettbutikk, vil du den 1. i hver måned motta en faktura med total utestående saldo. Du må betale minimum 3 prosent av skyldig beløp, dog ikke mindre enn 400 kroner. Hvis du ikke ønsker å betale hele beløpet, men bare et minstebeløp, må du huske på at det beregnes renter av gjenstående beløp.

Det er også mulig å søke om kredittkort til din samboer eller ektefelle. Det eneste som kreves, er at denne personen er folkeregistrert ved samme bostedsadresse som deg, i tillegg til å ha opprettet et kundeforhold hos Skandiabanken med BankID eller legitimert seg på posten for uthenting av kortet. Å opprette konto er ikke nødvendig. Alt i alt er Sbankens kredittkort passende for deg som ønsker lavest mulig rente og tryggheten med en god reiseforsikring når du er på tur.

Frame-6.png
Layer_7.png

Reiseforsikring gjennom Codan

Sbankens kredittkort har en svært gunstig reise- og avbestillingsforsikring som gjelder for hele husstanden. Dette vil si både kortholder med ektefelle eller samboer samt barn under 21 år som er folkeregistret på samme adresse som kortholder. Alternativt dekker forsikringen kortholderen og inntil tre medreisende. Er det flere enn tre som reiser sammen i tillegg til kortinnehaver, gjelder dekningen for de tre yngste av disse.

Reiseforsikringen tilknyttet Sbankens kredittkort trer i kraft når minst 50 prosent av reisen, transport eller overnatting er betalt med kredittkortet før skaden eller uhellet inntreffer. Bruker du egen bil på reisen, må minst 50 prosent av reiseutgiftene være betalt med kortet, for eksempel drivstoff, ferge, overnatting osv. Du finner en fullstendig oversikt over hva forsikringen dekker på Sbankens nettside, men den inkluderer blant annet reisegods, hjemtransport, ulykkesforsikring og avbestilling.

Kostnader på Sbanken kredittkort

Det påløper et valutapåslag på 2 prosent av beløpet når du bruker kortet i utlandet, men dette er standard for de aller fleste kredittkortene på markedet. Ved kjøp eller kontantuttak og nedbetaling er den effektive renten svært lav sammenlignet med andre kredittkort. Men overtrekksrenten er på 18,75% prosent, så her gjelder det å være forsiktig med å bruke for mye kreditt. Du kan også søke om inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse når du bruker kortet ved varekjøp.

Dommen

Sbanken sitt kredittkort har kanskje de laveste gebyrene, og er derfor ofte kåret ti det rimeligste kredittkortet i bruk. Men disse testene tar som regel ikke hensyn til alt du kan spare på andre kredittkort med hensyn til cashback og bonusprogrammer. Så er det virkelig billigst? Dette kommer helt an på hvor ofte du kommer til å benytte deg av et kredittkortet i det daglige. Sbanken rangerer høyt på kundetilfredshet i undersøkelsen fra EPSI.

Sbanken kredittkort har ingen fordeler når det gjelder handel, kun om du tar ut penger ofte fra minibank. Men det er jo sjeldent noen trenger kontanter lengre på grunn av smarte betalingsløsninger som Vipps for små handel og overføringer mellom privatpersoner.

Så med ingen handelsfordeler når du benytter deg av kredittkortet i det daglige, kan du fort spare mer penger ved å benytte deg av andre gebyrfrie kort som Flexi Visa fra Santander med store drivstoffrabatter, eller kredittkortet til Ikano Bank som gir deg 2 % tilbake på alt du handler.

 

Søk om kredittkort fra Sbanken

  1. Gå inn på Sbankens nettside
  2. Klikk på den grønne knappen “Søk om kredittkort”
  3. Logg den inn med BankID og fyll ut søknadsskjema
SØK NÅ
Annonse
 

Andre kredittkort vi anbefaler

Loading...
TF Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
 • Kåret til beste kredittkort 2023
 • Fordeler og forsikringsytelser på reise

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.

 • Kredittgrense:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Eff. rente:26,69 %
SØK NÅpå TF Banks nettside (annonse)

Kortinformasjon

Tilleggskort:Ja
Ansatt:Ja
Uttaksgebyr:0 kr
Aldersgrense:18 år
Valutapåslag:1,75 %
Inntektskrav:Ja
Rentefritt:43 dager
Bonus:Nei
 

Spørsmål og svar om Sbanken kredittkort

Kan jeg betale regninger uten gebyrer med Sbankens kredittkort?
Hvem skal jeg kontakte ved et skadetilfelle på reise?
Hvor høy kredittgrense kan jeg få fra Sbanken?
Er det noe gebyrer ved kontantuttak med Sbanken kredittkort?
Må jeg handle med det fysiske kredittkortet?